صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جاپان صدها بورس تحصیلی را در اختیار دانشجویان افغانستان قرار می دهد

جاپان صدها بورس تحصیلی را در اختیار دانشجویان افغانستان قرار می دهد

دولت جاپان اعلام کرده است که 500 بورس تحصیلی را در رشته‌ های مختلف در اختیار دانشجویان افغانستان قرار می دهد. این مطلب را خانم ساداکو اوگاتا، مشاور وزارت خارجه جاپان در دیداری که با حامد کرزی رییس جمهور افغانستان داشته مطرح کرده است.

این دیدار پس از چاشت روز چهارشنبه در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد.
پیشتر، تفاهم نامه اعطای 500 بورسیه تحصیلی میان وزارت تحصیلات عالی افغانستان و هیت جاپانی در سال 1389 در کابل به امضاء رسیده بود.

خانم اوگاتا گفته است؛ در حال حاضر 40 دانشجوی افغانستان مصروف آموزش های عالی در دانشگاه‌ های جاپان هستند و قرار است تیم دوم این دانشجویان در ماه سپتمبر سال جاری میلادی وارد این کشور شود.
ریاست جمهوری در خبر نامه ای اظهار امید واری کرده است که تا پنج سال آینده شمار دانشجویان افغانستان در جاپان به 500 تن برسد.

جاپان یکی از بزرگترین تمویل کننده گان مالی دولت افغانستان پس از سقوط طالبان است.
در ده سال گذشته، شماری از کارمندان دولت برای آموزش های کوتاه و بلند مدت به خارج از کشور اعزام شده اند.

کشور جاپان زمینه را برای آموزش در مقطع ماستری و بیشتر در رشته‌های انجنیری، علوم اجتماعی و زراعت نیز فراهم کرده است که هدف از این آموزش ارتقای ظرفیت کارمندان وزارت ها سکتوری خوانده شده است.
گفته می شود که وزارت های کار و امور اجتماعی، مهاجرین، مالیه، انرژی و آب بیشترین سهمیه را در اعزام کارمندان شان در بورسیه جاپان دارند.

به گفته مقام ها در وزارت تحصیلات عالی بیش از 40 کشور جهان تا کنون بورسیه های تحصیلی را در اختیار دانشجویان افغانستان قرار داده اند که بیشتر این بور‌سیه ها از سوی کشور‌های هندوستان، ایران، ترکیه، قزاقستان، روسیه، جاپان و ایالات متحده امریکا فراهم شده است.

شماری از دانشجویان مدعی هستند که وزارت تحصیلات عالی در اعزام دانشجویان به خارج از کشور صادقانه عمل نمی کند.

این دانشجویان می گویند که وزارت تحصیلات عالی دانشجویان را بر اساس روابط، قوم و گرایش های شخصی به بورسیه های تحصیلی انتخاب می کند.

وزارت تحصیلات عالی همواره این موضوع را رد کرده و تاکید کرده اند که، دانشجویان براساس لیاقت و شایستگی بدون درنظر داشت مسایلی، زبان، مذهب و قوم برای ادامه تحصیل به خارج از کشور فرستاده می‌شود.(بخدی)