صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

مارشال قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهوری: ما از همین رقم حکومت خسته شدیم

مارشال قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهوری:  ما از همین رقم حکومت خسته شدیم

اگر صلح را یک جانبه می خواهیم، من یقین دارم که صلح نمی آید

محمد قسیم فهیم، معاون رئیس جمهور می گوید که برای موفقیت تلاشهای مصالحه با گروه طالبان، باید خواست های این گروه پذیرفته شود. وی افزود: اگر صلح را یک جانبه می خواهیم، من یقین دارم که صلح نمی آید.
معاون ریئس جمهوری با تاکید بر اینکه همه مردم افغانستان صلح می خواهند، افزود: به نظر من نه به مردم حوصله مانده ونه به دنیا، و نه به کسانی که حکومت میکنند. اگر حکومت همین قسم است ما از همین رقم حکومت خسته شدیم. من فکر نه کنم که کسی به این نوع حکومت علاقه داشته باشد.

آقای فهیم که در مراسم رسمی معرفی صلاح الدین ربانی به عنوان رئیس شورای عالی صلح افغانستان صحبت می کرد، گفت سرکوب یک گروه و به قدرت رسیدن یک گروه دیگر صلح را در افغانستان تامین نمی کند.
او گفت که نیاز است تا تمامی جناح ها و گروه های موجود در افغانستان، یک دیگر را بپذیرند و به حقوق هم دیگر احترام قایل شوند.

آقای فهیم گفت: با سرکوب یک گروه و به قدرت رسیدن یک گروه، صلح تامین نمی شود؛ این را تجربه کرده ایم. ما باید چیزی را بدهیم و چیزی را بدست بیاوریم.
آقای فهیم اما تاکید کرد که گروه طالبان نیز برای پیوستن به صلح، باید شرایط افغانستان را که پذیرفتن ارزشهای جامعه مدنی و قانون اساسی این کشور است، قبول کنند.

معاون رئیس جمهور افغانستان همچنین از گروه های سیاسی خواست که برای تامین امنیت و پایان دادن به خشونت ها در افغانستان، یکجا با هم کار کنند.
او هشدار داد که اگر این تلاشها به نتیجه نرسد، افغانستان با نا امنی های بیشتری روبرو خواهد شد.

آقای فهیم گفت: به صراحت می گویم که ما امروز به طرف ناامیدی به پیش می رویم، این خطر وجود دارد که امنیت بوجود آمده از بین برود.

آقای فهیم همچنین در همین فرصت به تلاشهای گروه های اپوزیسیون حکومت به تغییر نظام سیاسی افغانستان اشاره کرد و گفت که حتی تغییر نظام سیاسی، نیازمند امنیت است.

او گفت: برای افغانستانی که امروز به طرف بی ثباتی می رود، ما هر کدام نسخه خود را می دهیم و می گوییم که این نظام یا آن نظام خوب است. ما هر نوع نظام و سیستم را می پذیریم، همه چیز مساعد است، ریاستی، پارلمانی، اما این همه در صورتی ممکن است که مردم نسبت به امنیت شان مطمئن باشند. (بی بی سی/افغانستان)