صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

قیمت انترنت سه برابر کاهش مى يابد

قیمت انترنت سه برابر کاهش مى يابد

وزارت مخابرات وتکنالوژى معلوماتى، سه برابرکاهش را درقيمت خدمات انترنتى با استفاده از شبکۀ فايبرنورى، اعلام کرد. انجنير اميرزى سنگين وزير مخابرات و تکنالوژى معلوماتى ميگويد که از سال گذشته تا حال، قيمت ماهانه يک ميگابيت MB انترنت ٩٠٠ دالر امريکايى عرضه ميشود؛ اما اين قيمت سر از ١٢ ثور ماه جارى، توسط شرکت مخابراتى دولتى افغان تيليکام، به ٣٠٠ دالر پايين مى آيد.

وى که در نشست خبرى دیروز(٥ ثور) صحبت ميکرد، گفت که خدمات انترنتى با قيمت پايين، به تمام شرکت هايى که داراى جواز قانونى باشند، به شکل عمده توزيع ميگردد و شرکت ها ميتوانند با استفاده از اين قيمت، خدمات را به مشتريان، به قيمت پايين عرضه کنند.

سنگين افزود: ما با کاهش در قيمت هاى انترنتى و توسعۀ خدمات مخابراتى، تلاش ميکنيم تا به تمام هموطنان عزيز خويش، خدمات مخابراتى و انترنتى را هرچه بيشتر عرضه نماييم و به سوى جامعۀ معلوماتى حرکت سريع داشته باشيم؛ تا اين خدمات عام گردد و ارتباطات ما با جهان انکشاف و توسعه يابد.

وزير مخابرات علاوه کرد که اين خدمات انترنتى، از طريق شبکۀ فايبرنورى عرضه ميگردد. در سال ١٣٨٩ قيمت ماهانۀ خدمات انترنتى از طريق اين شبکه، از ٤٠٠٠ دالر به ١٥٠٠ دالر امريکايى کاهش داده شد و اين قيمت، در سال ١٣٩٠ به ٩٠٠ دالر پايين آمد.

وى علاوه کرد که شش ماه بعد، در قيمت انترنت تجديد نظر نموده و با توسعه شبکۀ فايبرنورى، قيمت ماهانه يک ميگابايت انترنت، از٣٠٠ دالر نيز کاهش خواهد يافت.
کار تمديد شبکه فايبرنورى، در سال ٢٠٠٧ ميلادى از کابل آغاز و به طول٣٣٠٠ کيلومتر، با عبور از ولايات پروان، بلخ، فارياب، هرات و کندهار، دوباره به کابل وصل مى گردد.

اين شبکه که به شکل کيبل زيرزمينى تمديد يافته؛ ظرفيت انتقال خدمات تيليفون، انترنت، نشرات تلويزيون و راديو را با قيمت ارزان و کيفيت بالا درسراسر کشور فراهم ميکند.
وزارت مخابرات و تکنالوژى معلوماتى ميگويد که اين شبکه، از يکسال بدينسو دراکثر ولايات فعال بوده و دراين مدت، بيش از٦٠ميليون دالر عايد نموده است.

تا حال افغانستان از طريق شبکۀ فايبر نورى با ازبکستان، پاکستان ايران و تاجکستان وصل گرديده است.
وزير مخابرات و تکنالوژى معلوماتى گفت که افغانستان، هم اکنون از طريق فايبرنورى ١٥٠ ميگابايت انترنت از ايران، ٣٥٠ ميگابايت از ازبکستان، و ٦٠٠ ميگابايت از پاکستان، خريدارى نموده است.

قرار اظهارات وى، يک ميگابايت انترنت از ايران، به ٣٥٠ دالر امريکايى، از ازبکستان به ١٠٠٠ دالر امريکايى، و از پاکستان به ١٦٠ دالر امريکايى خريدارى شده است، ولى در مورد کاهش اين قيمت ها نيز با اين کشورها مذاکره جريان دارد.

وزير مخابرات افزود که امسال،خدمات انترنتى ازطريق تکنالوژى DSL،3G و وايمکس، توسعه خواهند يافت وکار بالاى صدور جوازهاى وايمکس جريان دارد و قرار است تاچندهفتۀ آينده، جوازهاى اين تکنالوژى، به شرکت هاى مخابراتى داده شود.

سيستم 3G (نسل سوم تکنالوژى معلوماتى) نسبت به سيستم هاى مخابراتى انالوگ و ديجيتل، عصرى بوده و براساس آن، ميتوان خدمات انترنتى را از طريق تيليفون هاى موبايل، با سرعت و کيفيت عالى عرضه نمود. همچنان با اين سيستم، تسهيلات زياد از جمله ديدن تصوير دوستان از طريق تيليفونهاى موبايل مساعد ميشود.

اولين جواز 3G در اوايل ماه جارى، به شرکت مخابراتى خصوصى اتصالات، در بدل ٢٥ميليون دالر داده شد.

وزير مخابرات علاوه کرد که درسال روان، درنظر دارند که جوازهاى واى مکس را نيز به شرکت هاى انترنتى در کشور صادر نمايند. واى مکس نيز يکى از سيستم هاى جديد و سريع انترنت است، که فعلاً درتعدادى از کشورهاى پيشرفته، ازآن استفاده ميشود.
وى وعده داد که تاسه سال آينده، تمام ولايات از طريق تکنالوژى واى مکس و ترى جى، به انترنت سريع دسترسى پيدا خواهند کرد.

انجنير سنگين علاوه کرد: چندسال قبل خدمات انترنت، بيشتر از طريق ستلايت در افغانستان عرضه ميگرديد و اکنون هم مقدار زياد اين خدمات، از طريق ستلايت به افغانستان آمده، که قيمت آن نيز بلند است و قيمت يک ميگابايت انترنت از طريق ستلايت، چهار هزار دالرامريکايى ميباشد.

شرکت هاى انترنتى، پايين آمدن نرخ انترنت را گام مفيد ميخوانند.
سميع هاشمى رييس شرکت خدمات مخابراتى افغان سايبر، به پژواک گفت که شرکت هاى انترنتى، با استفاده از کاهش نرخ انترنت، ميتوانند خدمات را به قيمت پايين به مشتريان خود عرضه نمايند.

موصوف افزود که تاحال، خدمات انترنتى از طريق مراکز انترنتى به مشتريان، هر ساعت در بدل ٤٠ و٥٠ افغانى عرضه ميگرديد؛ اما با پايين آمدن قيمت انترنت در اين مراکز، درقيمت انترنت نيز کاهش به وجود مى آيد.

وزارت مخابرات و تکنالوژى معلوماتى ميگويد که فعلاً بيش از ٤٠ شرکت انترنتى، خدمات انترنتى را در کشورعرضه ميکنند و حدود هشت درصد نفوس کشور، به خدمات انترنتى دسترسى دارند و قرار است که تا سه سال آينده، به حدود ٥٠ درصد برسد.