صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

استخراج آهن و تولید فولاد سبب ایجاد شغل برای شهروندان می شود

استخراج آهن و تولید فولاد سبب ایجاد شغل برای شهروندان می شود

وزارت معادن می گوید، امضای تفاهمنامهء تازه میان افغانستان و هند در کنار گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور، زمینه فرصت های کاری را برای هزاران افغان نیز فراهم می سازد.
مسوول ارتباط عامه و روابط استراتیژیک وزارت معادن افغانستان می گوید که تمام قرارداد های استخراج معادن به اساس منافع ملی کشور صورت می گیرند.

به دنبال امضای تفاهمنامه ی تازه میان افغانستان و هند در زمینهء استخراج آهن و تولید فولاد، وزارت معادن افغانستان ابراز خوشبینی می کند که این تفاهمنامه منافع بیشتر اقتصادی را به این کشور به همراه خواهد داشت.
احمد تمیم عاصی رییس ارتباط عامه و روابط استراتیژیک این وزارت می گوید، در موافقتنامهء استراتیژیک میان افغانستان و هند پیش بینی شده بود که چندین توافقنامهء اقتصادی باید بین دو کشورصورت بگیرد.

آقای عاصی به روزسه شنبه در صحبت با رادیو آزادی در مورد منافع اقتصادی تفاهمنامه ی استخراج آهن و تولید فولاد میان کابل و دهلی برای افغانستان معلومات داده گفت:
همکاری های اقتصادی را در بخش فولاد و آهن میان دو کشور افزایش می دهد.

صنعت استخراج و تولید فولاد یک صنعت ثقیل است، سبب ایجاد هزاران شغل کاری مستقیم و غیر مستقیم را در مناطقی که کمر بند های آهن ما وجود دارد فراهم می سازد. همچنان در نهاد سازی خود دولت افغانستان بخاطر نظارت و بخاطر سروی آن این توافقنامه ما را کمک خواهد کرد.»

تفاهمنامهء که به روز دوشنبه میان وحید الله شهرانی وزیر معادن افغانستان و بینی پرساد ورما وزیر فولاد هند در کابل به امضا رسید، زمینه را برای تشویق شرکت های دولتی و خصوصی هند جهت سرمایه گذاری در بخش استخراج آهن و تولید فولاد در افغانستان فراهم می سازد.

این تفاهمنامه در حالی به امضا رسیده که قرار است شرکت های هندی در سه بلاک معدن آهن حاجی گگ در افغانستان حدود 11 ملیارد دالر سرمایه گذاری کنند.
وزارت معادن افغانستان گفته است که بحث ها میان دو کشور برای نهایی ساختن قرارداد این معدن تا ماه جوزای سال جاری نهایی خواهد شد.

با این حال تعدادی از آگاهان امور اقتصادی می گویند، دولت افغانستان نباید تنها در تلاش فروش معادن اش به کشور های جهان باشد، بلکه به باور آنان از تجارب و تکنالوژی این کشور ها نیز باید استفاده شود.
سیف الدین سیحون یکی از این کارشناسان و استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل در مورد گفت:

افغانستان باید در قرارداد ها دقیق باشد، منافع دولتی و منافع اقتصادی خود را دقیقاً در نظر گیرد.
منافع حاصله را باید طور تنظیم بکند که بیشتر فروشندهء تنها سنگ و منابع نباشد، بیشتر در صدد جلب تکنالوژی و پروسس آن و بومی کردن صنایع توجه کند، و همچنان به استخراج فلزات پرداخته و از فن آوری و تخصص هندی ها بی آموزد.»

ازسوی دیگر گفته می شود که گسترش همکاری ها میان هند و افغانستان، پاکستان رقیب دیرینهء هند را نگران ساخته است.

راجا موهن یک عضو ارشد مرکز تحقیقات پالیسی در دهلی جدید به یکی از رسانه های هندی گفته است که افغانستان و پاکستان در اولویت پالیسی های خارجی کشورش قرار دارد زیرا بسیاری از تهدید از این دو کشور متوجه هند است.

همچنان برخی از آگاهان به این باور اند که سرمایه گذاری های هند و چین در بخش استخراج معادن افغانستان به تامین ثبات پس از سال 2014 در این کشور کمک خواهد کرد.(رادیو ازادی)