صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

توقف پروژه‌های جاده‌سازی در کشور

توقف پروژه‌های جاده‌سازی در کشور

وزارت فواید عامه می‌گوید کار پروژه‌های جاده سازی را به دلیل پائین بودن کیفیت آنها متوقف کرده است و پس از ارزیابی قرارداد‌ها کار ساخت و ساز این جاده‌ها را دوباره از سر خواهد گرفت.
مقام‌های این وزارت‌خانه می‌گویند که حیف و میل در قرارداد‌ها و بی کیفیت بودن کار پروژه ها باعث شده تا با گذشت ده سال از زمان سقوط حکومت طالبان، هنوز هم این کشور به جاده‌هایی با معیار‌های بین المللی دسترسی نداشته باشد و جاده‌هایی هم که ساخته شده دوباره از بین برود.

حکومت ادعا می‌کند که شرکت های خارجی بخش قابل توجهی از پول پروژه ها را حیف و میل می کنند و بقیه آن از سوی شماری از مقام های دولتی و یا شرکت های افغانی سو استفاده می شود.

کار ساخت و ساز جاده‌ها به ویژه جاده‌های حلقوی در افغانستان از سال ۲۰۰۱ میلادی در اولویت برنامه‌های حکومت افغانستان و کشور‌های کمک دهنده قرار گرفت.

مقام‌ها می‌گویند که در چند سال اخیر حدود ۷ هزار کیلومتر سرک در این کشور قیر ریزی شده است که بیشتر این جاده‌ها شامل جاده‌های حلقوی می شود که شهرهای مختلف افغانستان را به هم وصل می کند.
اما وزارت فواید عامه از نحوه کار پروژه‌های جاده‌سازی انتقاد کرده و می‌گوید که کار این پروژه ها شفاف و کارا نیست.

نجیب الله اوژن، وزیر فواید عامه می‌گوید که چند دست شدن قرار‌داد‌ها و حیف و میل پول‌هایی که برای کمک‌رسانی فرستاده شده، باعث پائین آمدن کیفیت کار پروژه‌های جاده‌سازی شده است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که تمامی مسئولان این وزارت از ولایت‌ها را به کابل فراخوانده و در مورد بلند رفتن ظرفیت و توانایی کاری آنها مشوره و تبادل نظر خواهند کرد.

عبدالهادی ارغندیوال، وزیر اقتصاد به این باور است که نبود یک سیاست اقتصادی دقیق در ده سال گذشته باعث شده تا این کشور از کمک‌های جامعه جهانی سود اندکی ببرد.

این تنها بخش جاده‌سازی نیست که با انتقاد روبرو است. جامعه‌ جهانی و حکومت افغانستان در ۱۰ سال گذشته به دلیل موجودیت فساد و حیف و میل در بیشتر پروژه‌های بازسازی با انتقاد روبرو بوده‌‎اند.

یوسف پشتون، مشاور رئیس جمهور در بخش بازسازی می پذیرد که در کنار جامعه جهانی شماری از مقام های دولتی نیز پول‌های پروژه‌های بازسازی را حیف و میل و یا اختلاس کرده اند.

بیشتر افغانها به این باور هستند که نبود یک اداره شفاف در ده سال گذشته در افغانستان باعث شده تا آنها نتوانند اقتصاد خوب داشته باشند و به یک زندگی مرفه و آرام برسند.(بی بی سی)