صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یان کوبیش: سازمان ملل نقش فعال در پروسه انتخابات و روند صلح بازی خواهد کرد

یان کوبیش: سازمان ملل نقش فعال در پروسه انتخابات و روند صلح بازی خواهد کرد

سازمان ملل متحد، ضمن تاکيد براستقلاليت کميسيون مستقل انتخابات ميگويد که اين سازمان، نقش فعال در پروسۀ انتخابات رياست جمهورى آينده و حمايت از روند صلح در افغانستان بازى خواهد کرد.
يان کوبيش (Jan Kubis) نماينده خاص سرمنشى ملل متحد براى افغانستان ميگويد که اين سازمان، نقش فعال دربخش هاى مختلف انتخابات آيندۀ رياست جمهورى افغانستان که قراراست در سال ٢٠١٤ ميلادى برگزارشود، خواهدداشت تا افغانها يک انتخابات شفاف و آزاد داشته باشند.

وى که در نشست خبرى دیروز (٩حمل) در کابل صحبت ميکرد، افزود که سازمان ملل متحد، با پروسۀ انتخابات کمک هاى تخنيکى خواهد نمود و از اين پروسه نظارت خواهد کرد و درعرصۀ ظرفيت سازى کميسيون انتخابات نيز کارهايى را انجام خواهد داد.
کوبيش، يوناما را متعهد به استقلاليت کميسيون مستقل انتخابات خوانده، گفت که يوناما مشوره هايى در بخش اصلاحات درکميسيون و پروسۀ انتخابات درهماهنگى با دولت، خواهد داد.

اين درحالى است که اخيراً ائتلاف ملى به رهبرى داکتر عبدالله وزير خارجۀ سابق (جناح اپوزسيون) حکومت افغانستان گفته بود که حکومت تلاش دارد تا از يکسو نقش نهادهاى معتبر بين المللى را در پروسۀ انتخابات از بين ببرد و از جانب ديگر، افراد خود را در راس نهادهاى مستقل حقوقۍ و انتخاباتى بگمارد.

همچنان جبهۀ ملى جناح ديگر اپوزسيون حکومت به رهبرى احمد ضيا مسعود معاون سابق رييس جمهور، از انتخابات آيندۀ رياست جمهورى ابراز نگرانى نموده، شفاف بودن انتخابات آينده را امر ضرورى وسرنوشت ساز براى افغانستان خوانده است.
اين جبهه گفته است که تقلبات گسترده در انتخابات قبلى، باور مردم را ضعيف ساخته است؛ بناءً اشتراک فعال مردم، احزاب سياسى، جامعۀ مدنى درنظارت به پروسۀ انتخابات و نيزهمکارى و نظارت همه جانبۀ جامعه بين المللى و سازمان ملل متحد در همه پروسه هاى انتخابات، از نظرجبهۀ ملى يک ضرورت جدى شمرده ميشود.

قرار است که دورۀ دوم رياست جمهورى حامد کرزى، در سال ٢٠١٤ ميلادى خاتمه يابد. براساس قانون اساسى، يک شخص صرف دو بار ميتواند از طريق انتخابات براى دوره هاى پنجساله انتخاب گردد و حق حکومت براى دورۀ سوم را ندارد.
نمايندۀ خاص سرمنشى سازمان ملل متحد، در بخش ديگر نشست خبرى گفت که شوراى امنيت، اخيراً ماموريت و دستورکارى اين سازمان در افغانستان را براى يکسال ديگر تمديد نموده، که بر اساس آن دستور کارى يوناما در افغانستان فراگير خواهد شد.
وى افزود: ما به اساس دستورکارى جديد خود، در يکسال آينده تلاش خواهيم کرد تا در عرصه هاى مختلف در هماهنگى بادولت افغانستان با پروسه هاى سياسى دولت، همکارى نماييم.

کوبيش علاوه کرد که اين سازمان متعهد است که دربخشهاى حکومتدارى خوب، حقوق بشر، محافظت حقوق زنان و اطفال، ظرفيت سازى کارمندان دولت، کميسيون حقوق بشر و خدمات ملکى، کار نمايد.
نمايندۀ خاص سرمنشى سازمان ملل متحد گفت که اين سازمان، درسال روان براساس دستورکارى خود ضمن حمايت از پروسۀ صلح افغانستان، با اين پروسه همکارى نموده و نقش حمايوى را بازى خواهد کرد.

گفتنى است که در اين اواخر مخالفان مسلح دولت (طالبان)، مذاکرات صلح با امريکا در مورد افغانستان و (حزب اسلامى به رهبرى انجنير حکمتيار) مذاکرات با دولت افغانستان را، به تاخير انداخته اند.
آنها مى گويند که ادارۀ کابل و امريکا هردو، طرح عملى و قابل پذيرش براى صلح ندارند؛ بناءً روند مذاکرات با آنها را متوقف کرده اند؛ اما حزب اسلامى مى افزايد که هم اکنون نيز در اروپا و امريکا با برخى حلقات تماس دارند.

نماينده خاص سرمنشى ملل متحد براى افغانستان گفت که آنها درعرصۀ همکارى هاى منطقوى نيز کار نموده و کشورهاى منطقه را تشويق خواهند کرد که بخاطرپيشرفت افغانستان، کارهايى انجام بدهند.
وى کمکهاى اقتصادى را در باثبات شدن افغانستان مهم خوانده، افزود: ما تلاش خواهيم کرد که کشورهاى منطقه و جامعۀ جهانى را تشويق نماييم تا کمک هاى وعده شده را به افغانستان بدهند.

موصوف علاوه کرد که يوناما از پروسۀ انتقال نيزحمايت نموده و به همکارى هاى خود دراين عرصه ادامه خواهد داد تا افغانها بتوانند مسووليت امنيت کشورشان را برعهده بگيرند.
يان کوبيش گفت: سازمان ملل، متعهد است که درعرصۀ تطبيق قانون و مبارزه با فساد ادارى، کمک هاى جدى نمايد تا اين پديده در افغانستان از ميان برداشته شود.

وى تاکيد کرد که يوناما، موارد و وعده هايى را که دراين دستورکارى آمده است، درهماهنگى با دولت افغانستان عملى مينمايد.
نماينده ويژۀ سازمان ملل متحد، درمورد گفته هاى اخير محمود احمدى نژاد رييس جمهورايران درتاجکستان گفت: افغانستان يک کشورمستقل است.

وى علاوه کرد: افغانستان حق دارد که درمورد حضورنيروهاى خارجى، خود تصميم بگيرد و حق دارد که با هرکشورى، پيمان همکارى و دوستى به امضا برساند.
احمدى نژاد رئيس جمهور ايران، در پنجمين کنفرانس همکارى هاى اقتصادى منطقوى (ريکا)، به تاريخ ٨ حمل در دوشنبه پايتخت تاجکستان گفت که مبارزه عليه تروريزم، يک بهانه است و خروج نيروهاى ناتو از افغانستان، زمينه را براى تامين استقلال افغانستان مساعد ميسازد.

وى خواستار خروج هرچه عاجلتر نيروهاى خارجى از افغانستان و دادن تاوان توسط ايالات متحدۀ امريکا به افغانستان گرديد و افزود که حضور کشورهاى عضو ناتو در افغانستان و منطقه، سلطه جويى در آسيا و شرق ميانه است و حضور ناتو؛ عامل اصلى تمام مشکلات موجود در افغانستان است.

قابل ذکر است که شمارى از اعضاى مشرانوجرگه، اظهارات اخير رئيس جمهور ايران در مورد افغانستان را مداخله در امور داخلى افغانستان دانسته اند.