صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

داکتر عبدالله: طالبان از ابتدا ارادۀ صلح را نداشتند

داکتر عبدالله:  طالبان از ابتدا ارادۀ صلح را نداشتند

ائتلاف ملى افغانستان ميگويدکه طالبان ارادۀ صلح را نداشتند و به تعليق درآوردن مذاکرات صلح، نشان ميدهدکه آنها بخاطر اهداف خاص خود،گشايش دفتر در قطر را پذيرفته بودند. طالبان مسلح، سه روز قبل با پخش اعلاميه اى گفته اندکه روند گفتگوها با امريکا در قطر را، بادرنظرداشت موقف قابل تغيير و غيرثابت امريکا، به حالت تعليق درآورده اند.

آنها دو ماه قبل اعلام کرده بودند که با گشايش دفتر در قطر به منظور افهام و تفهيم با امريکا، آمادگى دارند؛ حکومت هاى افغانستان و امريکا نيز با اين کار، اظهار موافقه کرده بودند.

اما داکتر عبدالله عبدالله رييس شوراى رهبرى ائتلاف ملى ميگويد که اين ائتلاف، از اول پيشبينى کرده بود که آنچه از سوى حکومت به عنوان پروسۀ صلح اعلام ميشود و آنچه که به حيث مذاکرات در قطرعنوان ميگردد، بجايى نخواهد رسيد.

وى دیروز (٢٨ حوت) در مصاحبه با آژانس خبرى پژواک گفت که طالبان از همان نخست، نيت مذاکره نداشتندو ميخواستند بااستفاده از گشايش دفتر در قطر، اهداف ديگرشان را به پيش ببرند.

داکتر عبدالله افزود: طالبان درابتدا فکر ميکردندکه در قطر دفتر ميداشته باشند و بيرق امارت اسلامى را بالا ميکنند و هر روزهم تقاضاى رهايى زندانيان خود را ميکنند و اين براى شان مشروعيت ميدهد و در کنارآن، ده ها نوع استفادۀ ديگرنيز از آن ميکنند.

وى علاوه کرد که امريکا از اول متوجه اين نکته بود؛ اما با آنهم خواست طالبان را امتحان کند و دولت افغانستان هم با اين بحث ها، به نحوى بازى تبليغاتى را آغاز نمود.

رييس شوراى رهبرى ائتلاف ملى گفت: سوال اينجا است که آيا طالبان، نيت پيوستن به پروسۀ صلح را دارند؟ که جواب آن تاکنون متاسفانه، نه خير است؛ بر همين اساس بودکه هميشه ما طرحى را که براى صلح داريم گفته بوديم که بايد بخاطر مذاکره با مخالفان، طالبان اعلام کنند که ميخواهند با دولت وارد مذاکره شوند تا به مصالحه برسند.

به گفتۀ داکتر عبدالله، بعداز آنکه طالبان اعلام آمادگى بخاطر مذاکره مينمودند، مسايل بعدى اين بودکه اين مذاکرات درکجا، چگونه و بين کدام جناح ها صورت بگيرد.

وى که از سال ٢٠٠١ تا ٢٠٠٦به حيث وزير خارجۀ حکومت حامد کرزى ايفاى وظيفه ميکرد، علاوه نمود که دولت يگانه مرجع نبوده و از همه مردم نمايندگى کرده نميتواند؛ بخاطريکه در نظام، مشکلات وجود دارد و در هرنوع مذاکره، بايد مردم در جريان گذاشته شوند که تا کنون چنين نشده است.

به گفتۀ داکتر عبدالله، رهبرى موجود برنامۀ واضح و روشن براى مردم ندارد و مردم در جريان واقعيت ها قرار داده نميشوند؛ به همين دليل است که با گذشت هر روز، باورمردم به حکومت کمترميشود.

رييس شوراى رهبرى ائتلاف ملى، واقعۀ ولسوالى پنجوايى ولايت قندهار را يک جنايت خوانده، گفت: تلفات ملکى از يکطرف از سوى طالبان صورت ميگيرد و بجاى اينکه به آن رسيدگى شود، پاليسى هاى سردرگم در مورد مصالحه باطالبان اعلام ميشود، که باعث تشويش مردم ميگردد و از طرف ديگر، تلفات ملکى از سوى نيروهاى خارجى به بار مى آيد که متاسفانه سال گذشته ازاين لحاظ بسيار مصيبت بار بود.
(پژواک)