صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

امریکا رهبران طالبان را در بدل رهایی یک تبعه خود رها می کند

امریکا رهبران طالبان را در بدل رهایی یک تبعه خود رها می کند

معامله برای انتقال شخصیت های بلند پایه طالبان از زندان گوانتانامو به قطر، بخشی از یک مبادله برای برگرداندن یا رهایی یک زندانی غربی می باشد. این مطلب را نشریه فارن پالیسی به نقل از سناتور دیانی فاین ستاین رییس کمیته استخبارات مجلس سنای امریکا گزارش داد.

نشریه می نویسد، پلان انتقال پنج مقام بلند پایه طالبان در رسانه ها وسیعاً گزارش شد، اما تا زمانی که فاین ستاین رییس کمیته استخبارات سنای امریکا این موضوع را در بدل رهایی یک زندانی غربی تایید نکرده بود، مقامات اداره اوباما هیچگاه بصورت علنی ازین مبادله سخن نگفته بودند.

رییس کمیته استخبارات سنای امریکا می گوید، این چارچوب مبادله است و به حیث نشانه یا علامت اعتماد سازی ارایه می شود:

«ما کسانی را که بسیاری مردم را کشته اند و رهبری تلاش های عمده طالبان را بعهده داشتند در بدل یک زندانی غربی تبادله می نمایم. به اساس توافق، این اشخاص که عبارت اند از: ملا خیر اله خیرخواه سابق وزیر داخله، نوراله نوری سابق والی و ملا فضل آخند سابق یک قوماندان نظامی طالب، در تحت یک نوع حبس و نظارت حکومت قطر قرار داده خواهند شد.»

مقامات افغان انتقال زندانیان طالبان را به قطر یک گام بسوی مذاکرات صلح و ختم جنگ در افغانستان می خوانند، اما اعضای کانگرس امریکا گمان می کنند که رهایی طالبان سر انجام منتج به برگشت آنها به میدان جنگ خواهد شد.

فاین شتاین می گوید:
ما این کار را فقط به منظور ایجاد اعتماد انجام می دهیم، معنی آن موافقت حکومت کردن، یا کدام چیز دیگر نیست. این کار در زمانی صورت می گیرد که طالبان به حملات و کشتار مردم ادامه می دهند. من فکر می کنم اگر بکدام توافق با طالبان دست بیابیم آنقدر بد و ناگوار نخواهد بود.»

به نوشته نشریه فارن پالیسی، اداره اوباما سخت تلاش کرده است تا موضوع تبادله زندانیان را کاملاً محرم نگهدارد و مقامات هم در اطراف این معامله بصورت علنی تفصیلات ارایه نکرده اند. هفته گذشته سایتلین هایدن سخنگوی قصر سفید امریکا موضوع انتقال زندانیان طالب را رد نمود و گفت، ایالات متحده امریکا در مورد انتقال هیچ یک از زندانی طالبان تصمیم نگرفته است.

او گفت:
«ما درین موقف نیستیم که در مورد بررسی ها یا در مورد زندانیان انفرادی صحبت کنیم. اما هدف ما از بسته کردن زندان گوانتنمو کاملاً قابل درک است. فاین شتاین می گوید، هرگونه تصمیم مبنی بر انتقال زندانیان از زندان گونتنمو، به اساس قوانین امریکا و با مشوره با اعضای کانگرس صورت خواهد گرفت.»

بنوشته نشریه فارن پالیسی، یک مقام بلند پایه اداره اوباما بتاریخ 31 ماه جنوری با هشت سناتور بشمول فاین شتاین و سناتور کارل لیون رییس کمیته امور دفاعی سنا راجع باین موضوع صحبت نمود. سناتور کارل لیون بروز سه شنبه در یک مصاحبه از هرگونه تبصره در مورد تبادله زندانیان خودداری نمود اما گفت، او به انتقال طالبان مخالف است مگر اینکه بحیث یک بخشی از روند صلح باشد.

سناتور کارل لیون می گوید، به باور من، قبل از انتقال زندانیان، باید پیشرفت هایی در مورد مذاکرات صلح بوجود آمده باشد و انتقال بحیث طریقه توسعه پشرفت مذاکره با طالبان بکار گرفته شود اما نه بر عکس آن._(رادیو آزادی)