صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

به دلیل تکمیل نشدن نصاب اعضای ولسی جرگه؛ تصمیم گیری در مورد وزرای استجواب شده به تعویق افتاد

به دلیل تکمیل نشدن نصاب اعضای ولسی جرگه؛ تصمیم گیری در مورد وزرای استجواب شده به تعویق افتاد

اعضای هییت اداری و برخی از اعضای ولسی جرگه افغانستان بدین باور اند که عدم حضور عده از وکیلان، به اعتبار این جرگه در جامعه صدمه رسانده است. به روز چهارشنبه جهت تهیه گزارش به جلسه عمومی ولسی جرگه رفته بودم، در آغاز جلسه حدود هفتاد تن از وکلا حاضر بودند اما در پایان جلسه این تعداد به پنجاه تن کاهش یافت.

این مساله سبب شد تا نصاب مجلس نا تکمیل باقی بماند و جلسه که به موضوع تصمیم گیری در مورد وزرای که به خاطرمصرف نکردن مقدار کافی بودجه انکشافی شان در سال 1389 اختصاص داشت، بدون نتیجه به پایان برسد.

عبدالستار خواصی منشی ولسی جرگه افغانستان وفوزیه کوفی، عضو این جرگه،عدم حضور وکیلان را مشکل بزرگ و همیشگی این جرگه دانسته و می گویند که، شماری از فیصله های مهم و تصویب قوانین اکثر اوقات به همین دلیل به تعویق می افتند.

«عدم موجودیت نصاب باعث آن می شود که هیچ کاری در ولسی جرگه افغانستان پیش نرود، وکلای که نمی خواهند در مجلس حضور داشته باشند حتما وکالت را وظیفه چهارم و یا پنجم شان می دانند. اگر واقعاً وکلا در مجلس حضور داشته باشند می توانیم فیصله های بسیار خوبی داشته باشیم می توانیم که قوانین خوبی را جهت بهبودی وضعیت زنده گی مردم تصویب بکنیم، ولی متاسفانه با عدم موجودیت نصاب تمام کارهای ما معطل مانده و مانمی توانیم پیش برویم .»

«تصامیمی را که در همان روز باید بگیریم بخاطر پوره نبودن نصاب نمی توانیم بگیریم، هم بالای تصمیم گیری های ما تاثیر گذاشته هم کار ها را بطی ساخته و هم بر ذهنیت مردم افغانستان تاثیر بد می گذارد.»
به اساس گزارش ها، ولسی جرگه افغانستان در سال اول دوره شانزدهم اش کارهای را که لازم بوده، انجام نداده است.

به گفته شماری از مردم، ولسی جرگه در طول دوره های کاری اش در چند سال اخیر به طورلازم از فعالیت های حکومت نظارت نکرده است.

از سوی دیگر شماری از آگاهان می گویند، که عدم حضور وکیلان به گونه دومدار در مجالس این جرگه، نه تنها باعث به تصویب نرسیدن قوانین می گردد ؛ بلکه در عرصه سیاسی نیز اعتبار این جرگه را ضعیف می سازد.

نصر الله ستانکزی یکی از این آگاهان :

« عدم حضور تعدادی از اعضای ولسی جرگه باعث این می شود که نصاب پوره نگردد و تصویب قوانین به تاخیر بیافتد. که در نتیجه آن بر علاوه آن که اعتبار ولسی جرگه افغانستان را در دیموکراسی جوان افغانستان نزد مردم و موکلین از بین می برد، تصویب قوانین به تاخیر افتاده و به این ترتیب مساله حاکمیت قانون که یکی از نیازهای عمده جامعه افغانی است صدمه می بیند.»

ولسی جرگه افغانستان 249 عضودارد و هر ولایت نظر به تعداد نفوس اش در این جرگه کرسی دارد.

تصویب بودیجه و قوانین و نظارت بر اعمال حکومت ازوظایف عمده ولسی جرگه به شمار می رود.

در عین حال انتقاد های نیزوجود دارند که برخی از اعضای ولسی جرگه به امور شخصی شان مصروف بوده و به وظیفه اصلی شان توجه ندارند.(رادیو آزادی)