صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ضعیف: پاکستان در گفتگوهای صلح شرکت نکند

ضعیف: پاکستان در گفتگوهای صلح  شرکت نکند

عبدالسلام ضعیف، سفیر پیشین طالبان در اسلام آباد گفته است که اگر پاکستان وارد روند مصالحه با طالبان شود، این روند به یک بازی ناکام تبدیل خواهد شد.

آقای ضعیف روز سه شنبه، ۲۷ جدی در یک گفتگوی ویژه با بی بی سی گفت که اگر پاکستان وارد روند صلح شود، به دنبال آن کشورهای دیگر هم وارد این روند خواهند شد.

سفیر پیشین طالبان گفت: اگر پاکستان دوباره وارد (روند مصالحه) شود، هند هم خواهد خواست که وارد این روند شود، ایران هم خواهد خواست. در آن صورت کشورهای گروه ۶+۲ بازی راه خواهند انداخت که ما این بازی ناکام را دیده ایم و نتیجه نداشته است.

گروه شش به علاوه دو عبارت از شش کشور همسایه افغانستان به علاوه آمریکا و روسیه هستند که در سالهای پیش از سقوط طالبان میان این گروه و اتحاد شمال میانجیگری می کردند.

آقای ضعیف افزود: خوب است که افغانها در مورد تعیین سرنوشت خود دست باز داشته باشند. در این مورد برای آنها زمینه فراهم شود و موانعی که از جانب هر کس و هر کشوری که ایجاد شده باشد، باید رفع شود تا زمینه برای گفتگوهای صلح فراهم شود.

او ضمن تاکید بر این که حکومت افغانستان باید به پاکستان اطمینان دهد که از خاک کشورش هیچ خطری پاکستان را تهدید نخواهد کرد، گفت که دولت افغانستان باید غیرجانب دارانه عمل کند.

به نظر سفیر پیشین طالبان، اگر دولت افغانستان این توانایی را داشته باشد که به همسایگان خود اطمینان دهد که از خاک کشورش علیه کشورهای دیگر استفاده نخواهد شد، هیچ کشوری در امور افغانستان مداخله نخواهد کرد.

آقای ضعیف تاکید کرد که اگر یکی از این کشورها وارد مسائل افغانستان شود، آنگاه همه کشورها خواستار حق دخالت در امور این کشور خواهند شد.

برخی از آگاهان اظهارات سفیر پیشین طالبان در مورد عدم حضور پاکستان در گفتگوهای صلح با گروه طالبان را نوعی اظهار تمایل دیپلماتیک طالبان برای گفتگوهای مستقیم با آمریکا تعبیر کرده اند.

بشیر هاتف، روزنامه نگار در این مورد گفت: فکر می کنم که آقای ضعیف با الفاظ دیپلماتیک و در لفافه می خواهد بگوید که طالبان علاقمند هستند که مستقیما با آمریکا تماس بگیرند.

آقای هاتف افزود: شاید آنها (طالبان) هم دریافته باشند که حضور و قیمومت پاکستان بر مذاکرات بر اساس امتیازطلبی‌هایی که پاکستان دارد، گاهی در این روند مشکل خلق می کند.

عبدالسلام ضعیف در زمان سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱ میلادی سفیر این گروه در اسلام آباد بود و در اول جنوری (ژانویه) سال ۲۰۰۲ در پاکستان دستگیر شد. او مدتی در بازداشتگاههای افغانستان بود و پس از آن به بازداشتگاه گوانتانامو منتقل شد. ملا ضعیف در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۵ آزاد شد.

آقای ضعیف پس از آزادی از زندان گوانتانامو، به کابل آمد و تا حال در همین شهر به سر می برد. هر چند او سمت رسمی ندارد، اما هر از گاهی در باره مسائل مربوط به طالبان اظهار نظر می کند.(بی بی سی)