صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

یک ملیون تن خاک نادر در جنوب افغانستان وجود دارد

یک ملیون تن  خاک نادر  در جنوب افغانستان وجود دارد

در حالی که انحصار چین بر 97 درصد تولیدات موجود خاک های نادر در جهان، یک بازی بزرگ جیوپولتیکی را دامن زده است، گزارش ها حاکی اند که ذخایری به اندازه یک میلون تن از این فلزات در جنوب افغانستان وجود دارد.
اشپیگل آنلاین آلمانی گزارش داده است که دانشمندان ایالات متحده امریکا، رسوبات هنگفت فلزات قیمت بها را در ولایت جنگ زده هلمند در افغانستان شناسایی کرده اند. بنا به گزارش مجلهء ارد (زمین) این ذخایر عبارت از یک ملیون تن خاک های نادر می باشد .

این نشریه آلمانی در گزارش اش افزوده است: در ابتدا این مواد خام از طریق ماهواره توسط طول موج هایی با طیف بسیار زیاد تثیبت و اندازه گیری شده است. پس از آن تیمی از پژوهشگران، ذریعهء هلیکوپتر از مناطق آتشفشانی در جنوب این کشور دیدار کرده و اندازه احتمالی این مواد کشف شده را تایید کردند .

خاک های نادر مجموعه یی از هفده عنصر اند که در صنایع نوآور و تکنولوژی پیشرفته به کار برده می شوند. از این فلزات در ساخت اشعه لیزر، تیلفون های همراه یا موبایل، صفحات لپ تاپ ها، صنایع سبز ، صنایعی که با محیط زیست سازگار است، موترهای تیزرفتاری که با بطری و تیل کار می کنند، صفحات جذب و تبدیل انرژی آفتاب، چراغ هایی که با مصرف کم از انرژی باد برق تولید می کنند، استفاده می شود.

اشپیگل آنلاین نوشته است: قبل از همه فکر می شود در ولایت هلمند خاک نادر سبک ، مانند لانتان ، گریوم و یا نیودیم وجود داشته باشند .

البته خاک های نادر چنان که از نام شان بر می آید، واقعاً در جهان کمیاب نیستند و ذخایر آن در دیگر مناطق جهان مثلاً غرب و شمال امریکا نیز وجود دارند. اما به گزارش اشپیگل آنلاین تفاوت در این است که در آن مناطق افغانستان که این فلزات وجود دارند، استفاده نشده اند. این مواد خام در انتظار جمع آوری می باشند .

قمیت ذخایر معدنی افغانستان که توسط اداره کارتوگرافی موسسه تحقیقات جیولوژی ایالات متحده امریکا شناسایی شده است، تا 3000 میلیارد دالر امریکایی تخمین شده است. چین قبلاً اجازه بهره برداری از معدن مس عینک را از حکومت افغانستان به دست آورده است. حکومت افغانستان هنوز از قدرت مالی، علمی و فنی برخوردار نیست که مستقلانه به استخراج این معادن اقدام کند. مقام های حکومت افغانستان بارها خاطر نشان کرده اند که در آینده خواهند توانست هزینه های دولتی را از مدرک معادن افغانستان تامین کنند.

شپیگل آنلاین در اخیر گزارش اش می نویسد: قبلاً در ماه سپتمبر مارک گروسمن، فرستادهء ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان و پاکستان ، به این کشور وعده داده بود که حکومت افغانستان را در استفاده مسوولانه، شفاف و پایدار از این منابع کمک می کند .(دویچه وله)