صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تلفات ناتو در ٢٠١١ نسبت به سال قبلى٢١ درصد کم بوده است

تلفات ناتو در ٢٠١١ نسبت به سال قبلى٢١ درصد کم بوده است

در جريان سال ٢٠١١ ميلادى، ٥٦٦ سرباز آيساف به رهبرى ناتو در افغانستان کشته شده، که نسبت به سال ٢٠١٠ حدود٢١ درصد کاهش را نشان ميدهد. در سال ٢٠١٠ ميلادى ٧١١ سرباز خارجى در افغانستان به قتل رسيده بودند.

بعد از حملات ١١ سپتمبر سال ٢٠٠١ ميلادى، نيروهاى ائتلاف به رهبرى امريکا به تاريخ هفت اکتوبر همين سال، عليه طالبان و القاعده در افغانستان جنگ را آغاز نمودند.

اينک سال دهم اين درگيرى تکميل ميگردد؛ اما به عوض اينکه وضعيت امنيتى افغانستان بهتر گردد، روز به روز به وخامت ميگرايد.

در اين درگيرى ده ساله، برعلاوۀ ده ها هزار افغان، هزاران سرباز خارجى نيز کشته و مجروح شده اند.

به اساس معلومات يک صفحۀ انترنتى به نام (تلفات) يا (اى کژورلتيز) که ارقام تلفات نيروهاى خارجى در افغانستان و عراق را به نشر ميرساند، در جريان سال ٢٠١١ ميلادى در افغانستان ٥٦٦ سرباز خارجى کشته شده اند.

يکتعداد از اين سربازان، بعد از جراحت در افغانستان در شفاخانه هاى کشورهاى مربوطه يا کشورهاى ديگر جان باخته اند.

به اساس معلومات منبع، از جمله کشته شده گان در سال ٢٠١١ ميلادى ٤١٧ تن آنها امريکايى، ٤٥ تن بريتانوى و ١٠٤ تن آنها مربوط کشورهاى ديگر آيساف ميباشند.

در سال ٢٠١١ ميلادى، خونين ترين واقعه براى نيروهاى امريکايى در ولسوالى سيدآباد ولايت ميدان وردگ به وقوع پيوست، که در نتيجۀ سقوط يک هليکوپتر، ٣١ سرباز آنها کشته شد.

به همين ترتيب، در نتيجه يک حملۀ انتحارى در سرک دارالامان شهر کابل، ١٧ سرباز آيساف به قتل رسيد.

طى ده سال گذشته ٢٨٤٧سرباز خارجى در افغانستان کشته شده اند که از اين جمله ١٨٦٣ تن آنها امريکايى، ٣٩٤ تن بريتانوى و ٥٩١ تن مربوط کشورهاى ديگر اند.

هلمند طى ده سال گذشته، پر تلفات ترين ولايت براى نيروهاى خارجى ثابت گرديده است؛ در اين ولايت تا حال ٨٠٣ سرباز خارجى کشته شده، که اکثر آنها امريکايى و بريتانوى ميباشند.

در اين ولايت، برعلاوۀ هزاران سرباز امريکايى، ده هزار سرباز بريتانوى و يک تعداد سربازان دنمارکى نيز مستقراند.

ولايت قندهار دراين لست، در درجۀ دوم قرار دارد؛ در اين ولايت ٤٢٨ سرباز خارجى کشته شده اند، که اکثر آنها کانادايى و امريکايى هستند.

گفتنى است که در حال حاضر، تمام نيروها در افغانستان در چوکات آيساف به رهبرى ناتو فعاليت ميکنند، ٥٠ کشور در افغانستان در چوکات آيساف ١٣٣ هزار سرباز دارند، که حدود يکصد هزار آنها امريکايى اند.

نيروهاى آيساف به رهبرى ناتو در افغانستان، ميگويند که آنها به اساس پاليسى شان، ارقام در مورد تلفات و جراحات سربازان خود را با رسانه ها شريک نمى سازند.

براين بدورا Brian Badura يکتن از اعضاى دفتر مطبوعاتى اين نيروها گفت که معلومات در مورد تلفات سربازان، بايد توسط کشورهاى مربوطۀ آنها ارائه گردد.

منبع به نقل از صفحۀ انترنتى يادشده در مورد ارقام منتشرۀ تلفات سربازان آيساف گفت: آنها در موقفى نيستند که به اين ارقام اعتبار قانونى بدهند.

اينکه در سال ٢٠١١ ميلادى، نسبت به سال ماقبل آن، سطح تلفات نيروهاى آيساف کاهش يافته است، نامبرده در پاسخ يک سوال در اين مورد گفت، که در اين سال تعداد تلفات سربازان آنها حدود يک بر سه، کاهش يافته است.

براين بدورا، علاوه کرد که سطح تلفات آنها درحالى کاهش يافته است که در سال ٢٠١١ ميلادى، تعداد سربازان آنها در افغانستان نسبت به همگان بيشتر بود.

نامبرده، علت عمدۀ کاهش تلفات سربازان را دستاوردها و موفقيتهاى آيساف و نيروهاى آيساف در ميدان جنگ عنوان نمود.

اين عضو دفتر مطبوعاتى آيساف، علاوه کرد که حملات مخالفين مسلح، هر ماه کاهش مى يابد.

وى علاوه نمود: آيساف تلاش ميکند تا سطح تلفات سربازان خود را در سال ٢٠١٢ ميلادى، بيشتر کاهش دهد.

تلفات نيروهاى خارجى در سال ٢٠١١ ميلادى، نسبت به سال گذشته (٢٠١٠) ميلادى که در نتيجۀ آن ٧١١ سرباز کشته شده بودند، ٢١ درصد کاهش را نشان ميدهد.

شهنواز تنى وزير دفاع اسبق افغانستان و کارشناس امور سياسى گفت که طالبان مسلح، ظرفيت جنگى خود را براى جنگ با نيروهاى افغان، بعد از خروج سربازان خارجى در سال ٢٠١٤ ذخيره ميکنند.

به گفتۀ موصوف، طالبان مسلح ميخواهند که بعد از خروج نيروهاى خارجى، با قوت کامل با نيروهاى افغان بجنگند.

وى علاوه نمود: نيروهاى خارجى نيز در سال گذشته که خروج از افغانستان را آغاز نموده بودند، فعاليتهاى جنگى و عمليات را کاهش داده و وقت تلفى ميکردند.

به گفتۀ شهنواز تنى، طالبان مسلح در سال گذشته، صرف حملات انتحارى و انفجارات کنار جاده را انجام ميدادند و به ندرت مستقيماً حمله ميکردند.