صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سخنگوی رئیس جمهوری: شرکت نکردن پاکستان در بن هیچ اثرمنفی بر این نشست ندارد

سخنگوی رئیس جمهوری: شرکت نکردن پاکستان در بن هیچ اثرمنفی بر این نشست ندارد

ایمل فیضی، سخنگوی رییس جمهور گفت که شرکت نکردن پاکستان درنشست بن هیچ اثر منفیی براین نشست نخواهد گداشت و این نشست تنها دربارۀ آیندۀ افغانستان وتعهدات جامعۀ جهانی به کشور پس از سال دوهزاروچهاردۀ میلادی برگزار می شود.

وی افزود که اسلام آباد همواره تأکید ورزده است که این کشوربخشی ازحل مشکلات درافغانستان است، حالا اگرموقف رسمی پاکستان همین باشد شرکت این کشور درنشست بن ضروری ست، اما اگرهم شرکت نکند هیچ اثرناگواری براین نشست نخواهد داشت.

ایمل فیضی گفت: پاکستانی ها دراین نشست شرکت نمی کنند یک بار دیگر تأکید می کنم که هیچ نوع تأثیر منفی بالای کنفرانس بن نخواهد داشت، به خاطر که در کُل کنفرانس بن، اجندای کنفرانس بن راجع به آیندۀ افغانستان است.

وی افزود: البته یک بخشی از اجندای بن مربوط می شود به مذاکره با مخالفین مسلح افغانستان که در آن جا اگر پاکستان می خواهد نقش داشته باشد، این کنفرانس برای پاکستان چانس می دهد که در آن جا چیزی بگوید.

پاکستان دراعتراض به حمله ناتو برخاک این کشور که منجر به کشته شدن ۲۴ سرباز پاکستان شد گفته است تا هنگامی که تضمینی برای امنیت این کشورداده نشود، درنشست بن شرکت نخواهد کرد.

اما ریاست جمهوری افغانستان گفته است که نیروهای خارجی در افغانستان بربنیاد قطعنامه های سازمان ملل حضور دارند و اسلام آباد نیزدراین تصمیم گیری نقش داشته است.

آقای فیضی گفت: پاکستان خودش عضو از ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریزم است، پس پاکستان می تواند مستقیمأ موققش را روشن سازد و جوانب که مطرح است در موضوع، ناتو و یا امریکا با آن ها مقابل استند، چون که رویداد تا جایی که معلومات ابتدایی داده شده همین گونه است. افغانستان دراین جا نقش ندارد که دخیل ساخته شود.

ازسوی دیگر باراک اوباما، رییس جمهورایالات متحد امریکا پیشنهاد سفیرش را در اسلام آباد، دربارۀ ابرازتسلیت رسمی به حکومت پاکستان رد کرده است.

کامرون مونتر، سفیر امریکا در اسلام آباد ازآقای اوباما خواسته است تا دریک بیانیه ویدیویی تسلیت وهمدریش را دربارۀ کشته شدن سربازان پاکستانی ابراز کند. اما آقای اوباما این پیشنهاد را رده کرده است.

سران بیش از ۱۰۰ کشور قرار است در پنجم دسمبر ماۀ جاری در نشست بن در آلمان گرد هم آیند و در بارۀ آیندۀ افغانستان پس از خروج سربازان خارجی از این کشور بحث و گفتگو خواهند کرد.