صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

چهارشنبه ۵ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تجدید نظر در طرح مصالحه با طالبان

تجدید نظر در طرح مصالحه با طالبان

یک مقام ارشد دولت افغانستان گفته است که رهبری این کشور در طرح مصالحه با مخالفان مسلح تجدید نظر کرده و از این پس به گفتگوهای بی حاصل صلح با افراد فاقد صلاحیت پایان می دهد.

رنگین دادفر اسپنتا، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری افغانستان به بی بی سی گفت که برای تامین امنیت در افغانستان و پایان دادن به خشونتها، نیاز است تا گفتگوهای صلح به جای طالبان، با مقامات نظامی و اطلاعاتی پاکستان انجام شود.

آقای اسپنتا دستگاه استخبارات پاکستان - ISI - را متهم کرد که از تروریسم به شکل سیستماتیک، به عنوان ابزار سیاست خارجی خود استفاده می کند.

این تندترین اظهارات یک مقام ارشد دولت افغانستان علیه دستگاه های دولتی پاکستان است. اخیرا حامیان بین المللی پاکستان، از جمله آمریکا و بریتانیا، نیز در رابطه با مبارزه با تروریسم، دولت پاکستان را تحت فشار قرار داده اند.

هفته گذشته، رئیس ستاد ارتش آمریکا عملا دستگاه استخبارات پاکستان را به حمایت از شبکه جلال الدین حقانی متهم کرد که واکنش تند و تکذیب مقامات پاکستانی را در پی آورد.

به ویژه پس از حملات اخیر در کابل، نقش پاکستان در حمایت از شبکه هایی چون طالبان و حقانی به شدت جلب توجه کرده است.

در جریان این حملات، مردان مسلح به منطقه ای در نزدیکی سفارت آمریکا در کابل حمله کردند و به دنبال آن، نیز برهان الدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح افغانستان در یک حمله انتحاری در منزلش کشته شد.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان با رهبران سیاسی و جهادی این کشور تشکیل جلسه داد تا پس از کشته شدن برهان الدین ربانی، مسئله مصالحه با طالبان را ارزیابی کند.

رنگین دادفر اسپنتا، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور کرزی می گوید که تمامی افراد شرکت کننده در این جلسه، از جمله شخص رئیس جمهوری، به این نظر رسیدند که اگر قرار است گفتگوهای صلح نتیجه بدهد، باید این گفتگو ها با مقامات پاکستانی صورت گیرد.

آقای اسپنتا به بی بی سی گفت: مشکل اصلی، در دستگاه دولت پاکستان است. در بخش نظامی و سازمان استخبارات از تروریسم به صورت سیستماتیک، به عنوان ابزار سیاست خارجی استفاده می کنند.

او افزود: هر گونه گفتگوی صلح و پیدا کردن راه حل باید در پاکستان جستجو شود. اینها (پاکستان) کلا در مسئله صلح و جنگ می توانند نقش تعیین کننده داشته باشند.

آقای اسپنتا از این هم فراتر رفت و دستگاه استخبارات پاکستان را به قتل نخبگان سیاسی افغانستان متهم کرد.

او گفت: تجارب چند ماه اخیر (نشان داد که) صدای صلح طلبی حکومت افغانستان با یک پاسخ مثبت مواجه نشد و یک بار دیگر به تجربه دریافتیم که در پشت این همه حملات تروریستی، خرابکاری و قتل نخبگان سیاسی افغانستان کلا استخبارات پاکستان نهفته است.

او افزود: اگر قرار باشد به صلحی برسیم باید با کسی که صلاحیت تعیین صلح و یا ادامه جنگ را دارد گفتگو شود و این، دقیقا مقامات امنیتی و استخباراتی پاکستان است.

آقای اسپنتا در مورد اینکه چه کارهای عملی در این زمینه صورت خواهد گرفت، گفت: گفتگوهای بی حاصل صلح را آنگونه که تا حالا بوده، با افراد فاقد صلاحیت و افراد مشکوک پایان می دهیم.

مدتهاست که منتقدان حکومت افغانستان طرح مصالحه و مذاکره با طالبان را بی نتیجه دانسته اند.

به گفته این افراد، پاسخ طالبان به پافشاری دولت افغانستان بر مذاکره با این گروه همواره شدت حملات این گروه بوده است.

اخیرا سفیر بریتانیا در کابل نیز در یک گفتگوی اختصاصی با بی بی سی گفت که اگر کشته شدن برهان الدین ربانی، آخرین پیام گروه طالبان به تقاضای مصالحه باشد، ادامه گفتگوهای صلح با طالبان معنایی نخواهد داشت.

در خبری دیگر در همین زمینه، منابع خبری پاکستان گزارش کرده اند که روز چهارشنبه، همایشی با شرکت احزاب سیاسی و مذهبی این کشور تشکیل می شود تا روابط بین پاکستان و آمریکا را مورد بررسی قرار دهد.

همزمان، دفتر رئیس جمهوری پاکستان گفته است که رئیس جمهوری در جلسه ای با شرکت نخست وزیر و رئیس ستاد ارتش به بررسی مسایل مهم روز می پردازد.(بی بی سی)