صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انعکاس قتل برهان الدین ربانی در مطبوعات جهان

انعکاس قتل برهان الدین ربانی در مطبوعات جهان

روزنامه ها و نشرات معتبر غرب در باره پیامد های قتل برهان الدین ربانی رییس شورای عالی صلح و رییس جمهور سابق مطالب و گزارش های مختلفی به نشر سپرده اند از جمله روز نامه نیویارک تایمز چاپ امریکا می نویسد: قتل برهان الدین ربانی یک ضربه ویران کننده بر تلاش های آشتی با طالبان و خاتمه بخشیدن به جنگ 10 ساله در افغانستان است.

این قتل همچنان یک بار دیگر توانایی دشمنان حکومت افغانستان را جهت رسیدن حتی از طریق خیانت به مصون ترین استحکامات در پایتخت افغانستان به نمایش می گذارد.

روزنامه دیگر امریکایی وال ستریت ژورنال می نویسد، قتل برهان الدین ربانی بروز سه شنبه در منزلش یک عقب نشینی جدی به تلاش ها جهت رسیدن به یک حل سیاسی جنگ 10 ساله برهبری امریکا در افغانستان می باشد. به باور مقامات افغان و امریکایی، این حمله همچنان نشان می دهد که شورشیان طالب به مذاکرات صلح با حکومت افغانستان علاقه ندارند، با وصف گزارش هایی مبنی برین که بعضی از مقامات بلند پایه طالبان در صدد مذاکره صلح می باشند.

روزنامه فایننشل تایمز چاپ لندن می نویسد، قتل برهان الدین ربانی رییس جمهور سابق افغانستان تلاش های کابل را به آشفتگی ها افگند و این ترس را تقویت بخشید که گویا بعد از خروج نیروهای غربی در سال 2014 میلادی از افغانستان، جنگ های داخلی بار دیگر درین کشور شعله ور خواهد شد.

روزنامه دیگر چاپ لندن اندیپندنت می نویسد، برهان الدین ربانی از یک شخصیت بحث بر انگیز و متنازع فیه برخوردار بود و با علاقه مندی گفته بود، هر کسی که در حیات عامه در افغانستان مخالف مصالحه و توافق باشد در حقیقت آدم خود بین وخود پرست و قلب او عاری از منافع وطن است. معنی اش اینست که او می خواست ناسازگاری و انزجار طولانی خود را در برابر طالبان، علیه آنهای که سخت ترین و شدید ترین جنگها را انجام داده بود کنار بگزارد.

روزنامه واشنگتن پست چاپ امریکا می نویسد، ترور رییس شورای عالی صلح افغانستان ضربه محکمی به این امید ها زد که جنگ می تواند از طریق میز مذاکره حل شود تا از طریق میدان جنگ. روزنامه بنقل از جنرال جان الن قوماندان نیروهای ناتو در افغانستان می نویسد، مرگ ربانی در حقیقت حمله به روی و سیمای مذاکره صلح است.

صرف نظر ازین که رهبران طالبان در خارج از افغانستان چه می گویند، این نشانه دیگریست که طالبان صلح نمی خواهند جنگ می خواهند.

نشریه ستراتفور چاپ امریکا می نویسد، هرچند که تفصیل در اطراف قتل برهان الدین ربانی هنوز روشن نیست، ولی قتل او سوال هایی را بوجود می آورد خاصتاً درین زمانی که مذاکره میان ایالات متحده امریکا و طالبان به میانجیگری پاکستان در مراحل ابتدایی قرار دارد.

بنوشته نشریه سوال اینجاست که چرا برهان الدین ربانی مورد هدف قرار می گیرد. حامد کرزی او را بنابر دلایل معقول رییس شورای عالی صلح انتخاب کرد: به این معنی که ربانی یک شخصیت شناخته شده و قابل احترام و یکی از رهبران پیشقدم در جریان جنگ علیه شوروی بود.

مهمتر از همه، او یک نماینده پرنفوذ جامعه تاجک های افغانستان بود که می توانست علیه آنعده از تاجک هایی که مخالف معامله صلح با طالبان باشند مقاومت نماید. نشریه می نویسد، اگر طالبان روی ترور شخصیت ها حساب می کنند، در آن صورت ایالات متحده امریکا را در یک موقف ناراحت کننده قرار می دهد و به گفته جنرال جان الن این چیزی است که نشان می دهد طالبان صلح نمی خواهند جنگ می خواهند.(رادیو ازادی)