صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

درخواست افزایش کمکهای توسعهای برای افغانستان

درخواست افزایش کمکهای توسعهای برای افغانستان

یک موسسه بین المللی از کشورهای کمک دهنده تقاضا کرده که بعد از بیرون رفتن نیروهای نظامی بین المللی از افغانستان، کمکها در بخش توسعهای در این کشور افزایش یابد. تا سال 2014 نیروهای بین المللی از افغانستان بیرون میشوند.
اودو شتولته، رییس بخش آلمانی موسسه سرپناه بین المللی (شلتر ناو) گفته است که میتوان پولهایی را که پیش از این در بخش نظامی هزینه میشد، به این منظور اختصاص داد.

رییس بخش آلمانی موسسه شلتر ناو علاوه کرده است که مردم افغانستان خواهان صلح، زندگانی مطمین و چشم اندازی برای آینده خوب اند . او همچنان گفته است که آن سازمانهای امدادی کوچک که بلاواسطه با خانواده ها کمک میکنند، کمکهای با ارزشی انجام می دهند.

سازمان شلتر ناو درست ده سال پس از آن اظهار نظر می کند که در ماه آگست سال 2001 میلادی، 24 تن از کارمندانش در افغانستان ربوده شدند که در بین آنها چهار آلمانی نیز شامل بودند. آنها به اتهام پیشبرد عقاید ممنوعه جمعیت تبشیری مسیحی زندانی شدند. اسیر گرفتن آنها توسط رژیم طالبان یک گروگانگیری پنداشته میشد.

مصادف با حمله نظامی ایالات متحده امریکا بعد از وقوع حملات تروریستی یازدهم سپتمبر، این گروگانها در نتیجه یک عملیات به صورت دراماتیک رها گردیدند.
شلتر ناو از تابستان سال 2002 بدین سو دوباره کارش را با مردم افغانستان شروع کرد. مسایل عمده مورد توجه این سازمان امدادی در افغانستان عبارت است از تهیه آب آشامیدنی، بخش صحی، تعلیم و تربیت و زراعت. شلترناو در قریههای افغانستان به زرع میوه جات و انگور را تقویت میکند.

این سازمان همچنان در قریهها با در دسترس قرار دادن قرضههای کوچک به پرورش حیوانات و حمایت از مالداری نیز کمک میکند. با این قرضهها خانوادهها میتوانند علوفه، سبزیجات و میوه جات برای نیازمندیهای خود تولید کنند و مازاد آن را به فروش برسانند.
در کابل شلترناو یک مکتب ابتدایی برای دختران و پسران مربوط به همه اقوام افغانستان و یک مکتب برای افراد ناشنوا تاسیس کرده است که در آنجا به شاگردان آموزشهای حرفهیی هم داده میشود. در همین تازگیها یک مرکز نابینایان هم روی دست گرفته شده است.

اودو شتولته گفته است: هرقدر انسانها در زندگی به خود متکی باشند همان قدر جامعه افغانستان نیز باثبات و صلح آمیز میگردد. چنین جامعه ای آرزوی ماست . به گفته او چالشهای بزرگی نیز در این راه وجود دارند: کشورهای پول دهنده باید تعهدات شان را اکنون نسبت به افغانستان تقویت کنند، و سازمانهای امدادی نیز باید مدت زمان طولانی در کنار مردم افغانستان قرار داشته باشند .