صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ایکن بیری: خروج عساکرامریکایی پایان روابط امریکا و افغانستان نیست

ایکن بیری: خروج عساکرامریکایی پایان روابط امریکا و افغانستان نیست

کارل آيکن بيرى، اعلام خروج بيش از ٣٠ هزار عسکر امريکايى از افغانستان را آغاز تلاش هاى صلح و تقويت حاکميت حکومت افغانستان خواند و گفت که اين اقدام، به معناى پايان روابط امريکا و افغانستان نيست.
بارک اوباما رئيس جمهور امريکا شب دوم سرطان اعلام داشت که ده هزار سرباز امريکايی، تا پايان سال روان ميلادى و٢٣ هزار سرباز ديگر آن کشور، تا ماه سپتمبر سال ٢٠١٢ ميلادى افغانستان را ترک مى کنند. امريکا در حال حاضر در افغانستان حدود يکصد هزار سرباز دارد.

کارل آيکن بيرى سفير ايالات متحدۀ امريکا مقيم کابل، امروز (٤ سرطان) دريک نشست خبرى گفت که اين اعلام، به معنى تغيير پاليسى امريکا در افغانستان نمى باشد.
همچنان وى خاطرنشان کرد که اين اعلام اوباما، به اين معنى نيست که امريکا افغانستان را ترک مى کند، بلکه امريکا رابطۀ جديدى را که مشارکت دومدار با افغانستان است، آغاز مى کند.
قرار است روند انتقال مسووليت ها از نيروهاى خارجى به نيروهاى افغان، در ماه جولاى سال روان آغاز و تا ختم سال ٢٠١٤ به پايان برسد.

آيکن بيرى، با اشاره به اين روند گفت که امريکا مى خواهد رابطۀ استراتژيک درازمدت با افغانستان داشته باشد و دوستى اين دو کشور، بعد از پروسه انتقال مسووليت ها نيز ادامه داشته باشد.
وى افزود: منافع محورى امنيتى امريکا و افغانستان تغيير نخواهد کرد و ما هيچگاه به آن روز تاريک که اينجا القاعده و تروريستان پناهگاه هاى داشتند، برگشت نخواهيم کرد.
آيکن بيرى گفت که پس از ختم پروسۀ انتقال، ماهيت روابط امريکا و افغانستان تغيير مى کند.

به گفته منبع، تغيير ماهيت روابط به معناى آن است که افغانستان به حاکميت ملى خود برسد، نيروهاى افغان تقويه و تجهيز گردد، امريکا و جامعۀ جهانى در صف دوم و دولت افغانستان درصف اول قرار داشته باشند.
وى در مورد خطرات احتمالى خروج زودهنگام نيروهاى امريکايى از افغانستان گفت که روند انتقال مسووليت ها ، يک تغيير است و هر تغيير ممکن خطراتى با خود داشته باشد.
وى علاوه کرد: خود انتقال، يک پروسۀتغيير است و اين تغيير درهر بخش که باشد، بعضى از خطرات را دارا است ومهم اين است که اين خطرات را چطور کنترول کنيم.
سفير درمورد برخى از اختلافاتش با رئيس جمهور کرزى گفت که اختلافات، گاهگاهى به ميان مى آيد ولى در اهداف شان اختلافى ندارند.

آيکن بيرى در پاسخ به سوالى در اين مورد گفت: اختلافات دراين است که چطور اهداف را به دست آورد و چطور به زودى اين اهداف را به دست آورد و گاهگاهى بالاى تاکتيک ها و پاليسى ها اختلافات به وجود مى آيد که گاهگاهى اين اختلافات، پشت دروازه هاى بسته حل وفصل مى شود و گاهى هم اين اختلافات، به مطبوعات ميرسد.

رييس جمهور کرزى چندى پيش گفته بود که اگر نيروهاى خارجى، به کشتار افراد ملکى درافغانستان ادامه دهند، موجوديت آنها از نيروهاى مبارزه با تروريزم به نيروهاى اشغالگر مبدل خواهد شد.
سفیر امریکا در کابل، به تاريخ ٢٩ جوزا در هرات، با انتقاد صریح ازآنچه به گفتۀ وی بعضی از رهبران افغانستان نیروهای امریکایی را با اشغالگران مقایسه می کنند، گفت که اینگونه اظهارات، نامناسب است.
سفير امريکا درمورد جنجال هاى به ميان آمده درخصوص اعلام نتايج محکمۀ اختصاصى انتخابات ولسى جرگۀ افغانستان گفت که اعلام نتايج انتخابات از سوى محکمه، نياز به تفسير دارد و حل اين مشکل مربوط نهادهاى افغانستان مى باشد.
انتخابات دور دوم ولسى جرگه، به تاريخ ٢٧ سنبلۀ سال ١٣٨٩ برگزار شد و نتايج آن در ٣ جدى همان سال، از سوى کميسيون مستقل انتخابات اعلام گرديد.

اما لوى سارنوالی، اين نتايج را غير مشروع خواند و محکمۀ اختصاصى در اوايل برج جدى سال گذشته، براساس درخواست ستره محکمه و منظورى رئيس جمهور، غرض بررسى تقلبات در انتخابات ولسى جرگه ايجاد گرديد.
محکمه يادشده ٦٢ تن از نامزدان معترض انتخابات ولسى جرگه را به کميسيون مستقل انتخابات معرفى کرد تا از آن طريق به ولسى جرکه معرفى شوند.
با معرفى اين تعداد نامزدان بايد ٦٢ تنى که به اساس اعلام نتايج انتخابات از سوى کميسيون مستقل انتخابات به ولسى جرگه راه يافته اند، از جرگه بيرون شوند.
مشکلات يادشده باعث شد تا ولسى جرگه لوی سارنوال را سلب اعتماد و فيصله برکنارى رييس ستره محکمه و پنج عضو شوراى عالى ستره محکمه را نموده و اين شش تن را به محکمۀ خاص معرفى کند.