صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

فلم «تارهای ممنوعه» در جشنواره فلم حقوق بشر برلین اکران شد

فلم «تارهای ممنوعه» در جشنواره فلم حقوق بشر برلین اکران شد

جشنواره سال ۲۰۲۰ فلم حقوق بشر برلین با شعار «آینده اکنون است» در جریان میباشد. در جشنواره امسال فلم های با محتوای بحران اقلیم، پایداری و توانمندسازی زنان به نمایش در می آیند؛ فلم هایی از سراسر جهان که بر محور موضوعاتی چون دموکراسی، عدالت، آزادی و حفاظت از محیط زیست ساخته شده اند. 
فلم مستند »تارهای ممنوعه« به کارگردانی حسن نوری نیز منتخب بخش مسابقه اصلی جشنواره فلم های حقوق بشری امسال شده است. حسن نوری کارگردان افغان در رشته سینما در ایران تحصیل کرده و سند ماستری از دانشگاه تهران دارد. او دو فلم مستند دیگر نیز تهیه کرده است. فلم های او یکی «تا جایی که دست هایم توان دارد» و دیگری به نام «اریکین» است.
فلم تارهای ممنوعه مستند بلند حدوداً ۷۵ دقیقه یی است که نیمی از دست اندرکاران آن ایرانی و نیمی دیگر افغان اند. داستان فلم رؤیای چهار جوان مهاجر افغان به نام های اکبر، حکیم، محمد و ثریا است که به غیر از حکیم همه در مهاجرت در ایران تولد و بزرگ شده اند و هیچگاه سرزمین پدری خود را ندیده اند.
آنها برای تامین معیشت خود و خانواده هایشان روزها خیاطی و نجاری می کنند و شبها موسیقی می نوازند. این چهار جوان یک گروه راک به نام «اریکین» در تهران دارند و همیشه رؤیای برگزاری کنسرت موسیقی در کشور خود را در سر می پرورانند. داستان فلم «تارهای ممنوعه» روایت همین رؤیاست و مشکلات و سختی هایی که فرا راه آنها وجود دارد. بخشی از مستند «تارهای ممنوعه» در ایران و بخشی دیگر در افغانستان ثبت شده است.
صحنه یی از ثبت فلم تارهای ممنوعه در افغانستان
فلم «تارهای ممنوعه» به تاریخ اول اکتوبر در برلین با حضور اکبر عطایی، قهرمان این فلم، در سومین جشنواره فلم حقوق بشر برلین اکران شد.
اکبر عطایی از بازیگران این فلم حدود ۱۱ ماه پیش از راه قاچاق به آلمان مهاجر شده است. او دو سال را در مسیر مهاجرت سپری کرده است. عطایی گفت: «بار اول بود که توانستم فلم را ببینیم و یک بار دیگر با خاطرات گریه کنم.»
افسانه سالاری، تهیه کننده جوان فلم «تارهای ممنوعه» که ایرانی است، می گوید کمتر در حوزه مهاجرت افغان ها در ایران فلم ساخته شده است. او ابراز امیدواری کرد که این فلم با توجه به اینکه در مورد مهاجرت و به نحوی مرتبط با حقوق بشر است بتواند در این جشنواره دست آوردی داشته باشد.
سومین جشنواره فلم حقوق بشر برلین که از ۳۰ سپتمبر آغاز شده و قرار است تا ده اکتوبر به صورت ترکیبی آنلاین و حضوری در برلین ادامه یابد.
اکبر عطایی می گوید که اگر مردم فلم «تارهای ممنوعه» را از طریق آنلاین ببینند و رای بدهند، آنها شانس بیشتری برای برنده شدن در این جشنواره دارند. فلم «تارهای ممنوعه» قرار است به تاریخ پنجم اکتوبر نیز در برلین روی پرده سینما به نمایش گذاشته شود. حسن نوری کارگردان این فلم به دویچه وله گفت: »امیدوار هستیم که اتفاق خوبی برای این فلم بیافتد.«
در جشنواره فلم حقوق بشر برلین امسال چندین فلم اکران می شود، از جمله آموزش اسکیت بورد دختران افغان در فلم کارول دیسینگر نیز به تصویر کشیده شده است. تصاویری که حرکات ورزشی جسورانه دختران چادرپوش را نشان می دهد و افغانستان را از یک زاویه دیگر به تصویر می کشد.
فلم «تارهای ممنوعه» تا کنون در چندین جشنواره داخلی و خارجی دیگر نیز به نمایش گذاشته شده است.