صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جوایز اصلی جشنواره بین‌المللی ونیز به آمریکا رفت

جوایز اصلی جشنواره بین‌المللی ونیز  به آمریکا رفت

جشنواره سینمایی ونیز در حال و هوایی کرونا زده به پایان رسید. جوایز اصلی جشنواره به آمریکای شمالی و جنوبی رفتند. سینمای ایران با سه فلم در این دوره جشنواره حضور داشت که هر یک از جوایز فرعی جشنواره نصیبی بردند.
جایزه «شیر طلایی» جشنواره ونیز به فلم سینمایی «قلمرو ایلات» Nomadland رسید به کارگردانی کلوئه ژاو، فلمساز جوان و چینی تبار آمریکایی. این خانم فلم ساز از چهرههای بسیار بااستعداد سینمای مدرن شناخته شده که از سال ۲۰۱۵ با هر فلم خود اثری غافلگیرکننده و اعجابانگیز ارائه داده است.
فلم داستان مردمی درمانده و فرودست را روایت میکند که در مسکنهایی موقت، به اسکانی دائمی ناچار شده و به زندگی کولیوار تن دادهاند. بیشتر شخصیتهای داستان آدمهای مطرود و حاشیه جامعه هستند: سرخپوستان و سیاهپوستانی که هنوز به تهماندههای «رؤیای آمریکایی» باور دارند.
شخصیت اصلی فلم زنی بیوه است که کار خود را در معدن از دست میدهد، ناگزیر ترک دیار میکند و با ماشین کاروان در جستجوی کار جادهها را طی میکند تا به «قلمرو ایلات» میرسد و در کنار آوارگانی مثل خودش اتراق میکند. نقش او را فرنسیس مکدورمند ایفا میکند، که امروزه از بهترین ستارگان سینمای آمریکا شناخته میشود.
جایزه بزرگ هیئت داوران، که در واقع دومین جایزه مهم جشنواره به شمار میرود، به فلم «نظم نو» تعلق گرفت به کارگردانی میشل فرانکو، فلم ساز مکزیکی. فلم تصویری تیره و تار از آیندهای نه چندان دور نشان میدهد، مصیبتی وحشتناک در دره عمیق میان فقر و ثروت.
جایزه شیر نقرهای بهترین کارگردانی به کیوشی کوروساوا تعلق گرفت برای فلم «همسر یک جاسوس».
جایزه ویژه منتقدان به فلم «رفقای عزیز» تقدیم شد به کارگردانی آندریی کونچالوفسکی، سینماگر باسابقه روستبار که در دهه ۱۹۸۰ به آمریکا مهاجرت کرد و فلمهای پراهمیتی ساخته است.
ونسا کیربی، هنرپیشه ۳۲ ساله بریتانیایی جایزه بهترین بازیگر زن را برای فلم «تکههایی از یک زن» دریافت کرد. کورنل موندروژو، کارگردان مجار این فلم، داستان زنی را تعریف کرده است که لحظاتی پس از زایمان نوزاد خود را از دست میدهد.
شیر نقرهای بهترین بازیگر مرد به پیرفرانچسکو فاوینو، هنرپیشه ایتالیایی رسید برای نقشآفرینی در فلم «پدر ما» که روایت داستان یک کودکی پراضطراب و ناشاد در ایتالیایی دهه ۱۹۷۰ است.
فیلم آلمانی «و فردا سراسر جهان» به کارگردانی یولیا فون هاینز، نتوانست نظر هیئت ژوری را برای دریافت جایزه جلب کند.