صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

جایزه صلح کتاب فروشان آلمان برای عکاس نامدار؛ سباستیائو سالگادو

 جایزه صلح کتاب فروشان آلمان برای عکاس نامدار؛ سباستیائو سالگادو

جایزه صلح کتابفروشان آلمان به سالگادو تعلق گرفت. او اولین عکاس حرفهایست که این جایزه پراهمیت را دریافت میکند. اما او تنها عکاس نیست، وجدانی بیدار و آزاد است که با دوربیناش همواره در کنار فرودستان و ستمزدگان قرار دارد.
بنیاد کتابفروشان آلمان اعلام کرد که جایزه امسال خود را به سباستیائو سالگادو، عکاس نامدار برزیلی، تقدیم میکند. این جایزه در آخرین روز نمایشگاه کتاب فرانکفورت در کلیسای پاول به نقاش ۷۵ ساله تعلق گرفت. بنیاد کتابفروشان در بیانیه اعطای این جایزه گفته است: «سباستیائو سالگادو با عکسهای خود از سویی به عدالت اجتماعی و صلح نظر دارد و از سوی دیگر به فاجعه شرایط اقلیمی و تخریب محیط زیست.» با بالا گرفتن بحرانهای اقلیمی سباستیائو سالگادو در سالهای اخیر بیش از پیش به معضلات زیستبومی روی آورده، زیرا معتقد است که از ویرانی طبیعت بیش از همه مردم ضعیف و فرودست آسیب میبینند. سالگادو در سخنرانی سپاسگزاری خود یادآور شد: «عکاسی هستم که بیشتر زندگیام را به ارائه شواهدی صرف کردهام که نابسامانیهای زمین و تیرهروزی بیشتر ساکنان آن را نشان میدهند.»
این عکاس برای عکسهای فراوان خود به بیش از ۱۲۰ کشور جهان سفر کرده است. جامعه انسانی با غمها و شادیهای آن در کانون هنر او قرار گرفته است. او با عکسهای خود وجدانهای بیدار را از شرایط وحشتناک کار و مشقت در معادن طلا، جنایات هولناک در رواندا یا وضعیت وخیم پناهجویان آگاه کرده است.  سباستیائو سالگادو از نمایش زیباییهای جادویی و خیرهکننده کره زمین غافل نبوده است، اما نسبت به خطراتی هشدار میدهد که زمین ما را تهدید میکنند. او به اتفاق همسرش لیلا در برزیل نهادی به نام "بنیاد زمین" پایهگذاری کردهاند که هدف آن احیای جنگلهای بارانی است که آسیب زیادی به آنها وارد آمده است. در چارچوب این پروژه آنها حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار درخت کاشتهاند.
در مراسم اعطای این جایزه، ویم وندرس، فلم ساز نامی آلمان حضور داشت. او فلم "نمک زمین" را در ستایش از زندگی و کار عکاس برازیلی کارگردانی کرده است. ویم وندرس در سخنرانی خود گفت: «سباستیائو سالگادو با عکسهایش نشان میدهد که بدون عدالت اجتماعی از صلح خبری نیست، بدون احترام به حیثیت انسان و بدون پایان دادن به شرایط وحشتناک فقر و گرسنگی صلح نخواهیم داشت و اگر به زیبایی و والایی زمینمان توجه نکنیم روی آرامش نخواهیم دید.» این جایزه نقدی به بهای ۲۵ هزار یورو از سال ۱۹۵۰ تاکنون به هنرمندان، نویسندگان و پژوهشگرانی تقدیم میشود که با آثار علمی و هنری خود کاری نمایان در خدمت به صلح انجام داده باشند.