صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نوبل شیمی ۲۰۱۹ به پاس توسعه باتری‌های لیتیوم

 نوبل شیمی ۲۰۱۹  به پاس توسعه باتری‌های لیتیوم

آکادمی علوم سوئد اسامی برندگان نوبل شیمی امسال را اعلام کرد. این جایزه را به طور مشترک گودیناف، ویتینگهام و یوشینو از آمریکا، بریتانیا وجاپان برای توسعه باتریهای لیتیوم- یون به خود اختصاص دادند. آکادمی نوبل روز چهارشنبه ۹ اکتبر (۱۷ مهر) برندگان جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۱۹ را اعلام کرد. این جایزه به طور مشترک به جان بی گوادیناف از ایالات متحده آمریکا، استنلی ویتینگهام از بریتانیا و آکیرا یوشینو از جاپان تعلق گرفت.
این جایزه را آکادمی نوبل به پاس توسعه باتریهای لیتیوم – یون به این سه پژوهشگر اعطا کرده است. این آکادمی در توییتی به همین مناسبت نوشته است، باتریهای لیتیوم – یون زندگی ما را متحول کردهاند و کاربردی گسترده در همه عرصهها دارند؛ از باتری موبایل گرفته تا تبلت و خودروهای الکتریکی. جان گوادیناف مسنترین پژوهشگری است که تاکنون موفق به کسب جایزه نوبل شده است.
روز سه شنبه (۸ میزان) آکادمی سلطنتی نوبل سوئد اسامی برندگان فیزیک را اعلام کرد. جیمز پیبلز، پژوهشگر آمریکایی – کانادایی نیمی از جایزه فیزیک سال ۲۰۱۹ را برای اکتشافات نظری در کیهانشناسی فیزیکی به خود اختصاص داد.
میشل مایور و دیدیه کولوز پژوهشگران سوئیسی به پاس کشف یک سیاره فراخورشیدی در حال گردش در مدار یک ستاره شبیه به خورشید هم به طور مشترک نیم دیگری از جایزه نوبل فیزیک امسال را دریافت کردند. این سه نفر به خاطر فعالیت خود روی باتریهای قابل شارژ که از آنها در وسایل الکترونیکی قابل حمل استفاده میشود این جایزه را بردند.
باتری لیتیوم یون یک باتری سبک ، قابل شارژ و قوی است که در وسایل مختلف از تلفن همراه گرفته تا لپ تاپ و خودروهای برقی استفاده میشود.
کمیته نوبل گفته است محصول آنها، "یک جهان قابل شارژ" ایجاد کرده است.
برندگان، جایزه نهصد هزار دلاری را میان خود قسمت خواهند کرد.