صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

شعر افغانستان؛ برگزاری جشنواره شاعران افغان مقیم اروپا در سویدن

شعر افغانستان؛ برگزاری جشنواره شاعران افغان مقیم اروپا در سویدن

اوایل هفته جاری، شماری از شاعران افغان در جشنوارهای در شهر اوپسالا در سویدن شرکت کردند و به شعرخوانی پرداختند.
این نشست روز شنبه (۸ جنوری) از سوی "انجمن صلصال" برگزار شد و در آن نزدیک به ۳۰ تن از شاعران زن و مرد از کشورهای مختلف اروپایی حاضر در این جشنواره به مدت پنج ساعت به شعرخوانی پرداختند.
عبدالله نایبی شاعر افغان که در دهه ۶۰ خورشیدی با انتشار آثاری در شعر سپید در کابل شهرت یافت و اکنون در فرانسه به عنوان پزشک در بیمارستانی مشغول به کار است، در نوبت شعرخوانی خود پیشرفتهایی را که شعر افغانستان در ۳۰ سال اخیر داشته است مایه خوشحالی خود خواند.
ضیاء قاسمی شاعر و دبیر جشنواره در مورد اهدافی که این جشنواره دارد به بیبیسی گفت: "در سالهای اخیر شمار قابل توجهی از بهترین شاعران افغانستان، به کشورهای غربی آمدهاند. دوری آنها از سرزمین اصلی که معیار زیبایی آثار هنری و ادبی در آن تعیین میشود، این نگرانی را خلق کرده که مبادا شاعران ما از خلاقیت و نیز از داشتن اطلاع از تحولات شعری دور بمانند؛ این است که این جشنواره را همه ساله برگزار میکنیم و خوشحالیم که در دومین سال برگزاری آن یعنی همین امسال، توانستیم تعداد بیشتری را دعوت کنیم و امیدواریم در سال آینده امکان دعوت از شاعران مقیم در کشورهای درورتری مثل آمریکا و کانادا را هم به دست بیاریم."
نخستین جشنواره شعر صلصال سال گذشته در شهر اوپسا در سویدن برگزار شد. مسئولان انجمن صلصال میگویند همه ساله به گردهم آوردن شاعران افغان خارج از افغانستان زیر سقف واحدی خواهند پرداخت تا شاعران بتوانند همدیگر را ببینند و با آثار همدیگر آشنا شوند.
شریف سعیدی که مجری بخشی از برنامه شعرخوانی بود، به بیبیسی در مورد تنوع دیدگاههای انعکاس یافته در اشعار جشنواره گفت: "بیان آزادانه دیدگاههای زنان شاعر ما در غرب توجه مخاطبان جشنواره را بیشتر جلب کرد، البته در داخل افغانستان هم مدتهاست شعر زن منادی ارزشهای انسانی شده است اما چون در غرب نگرانی از ناحیه سانسور و بیم مواجهه با پیامدهای ناگوار ناشی از بیان دیدگاه‌‍‌ها وجود ندارد، شاعران زن موقعیت بهتری دارند تا از مسایلی که برای شان مهمتر است و میتواند موضوع شعر قرار بگیرد، سخن بگویند. در این دوره از جشنواره هم شعرهای خوبی از شاعران زن داشتیم که نشان میداد آنها نگرانی موجهی در مورد مسایل مرتبط با زنان دارند. تنوع در فرم و قالبها و تلفیق بین شعر غرب و بسترسازی جدید برای شعر پارسی با فضا و فکر اروپایی و آمیختن مسایل دنیای مدرن با جهان شعر پارسی در این جشنواره قابل درک بود."
داود سرخوش آوازخوان افغان که در آهنگهایش از شعرهای جدید شاعران استفاده میکند، نیز مهمان جشنواره بود که در آن هارون یوسفی طنزپرداز مقیم لندن هم به همراه چندین تن از شخصیتهای معروف، دیپلماتها، سینماگران و فعالان اجتماعی و فرهنگی حضور داشتند.