صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

سه شنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۲

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

تلاش‎ها برای شامل ساختن هرات در فهرست میراث‎های فرهنگی سازمان ملل

تلاش‎ها برای شامل ساختن هرات  در فهرست میراث‎های فرهنگی سازمان ملل

هرات، در حال حاضر بیش از هشت صد بازماندۀ باستانی دارد؛ قلعۀ اختیارالدین، مصلای هرات، مقبره گوهرشاد بیگم، مقبره امیر علیشیر نوایی، مقبره مولانا عبدالرحمن جامی، پل مالان و کنیسه یهودیان، از بزرگترین نماهای باستانی و فرهنگی این ولایت هستند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ، به منظور شامل سازی هرات در فهرست میراث های فرهنگی سازمان ملل، بیشتر از یک میلیون دالر را اختصاص داده است.
آریا روفیان، رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات می گوید که کار برای ثبت بازمانده های باستانی هرات همچون میراث های باستانی سازمان ملل، ادامه دارد: «برای شامل شدن یک شهر مثل شهر قدیم هرات به میرات های باستانی سازمان ملل، اولین قدم و اولین اقدام این است که ما نخست یک شناسنامه به این شهر بسازیم؛ و این برنامه روی کار است.»
شهر هرات، از سال ۱۴۰۱تا ۱۵۰۶میلادی، پایتخت دودمان تیموریان بود و در آن زمان این شهر به اوج ترقی و رونق رسیده بود و از همین رو، در برخی از متون تاریخی، هرات «فلورانس آسیا» نیز گفته شده است.
روفیان می گوید رییس جمهور با صدور حکمی، هدایت داده تا تمامی درآمدهای که از رهگذر بازدید مراجعین به شهر قدیم هرات، به این بازمانده ها هزینه گردد. در همین حال، سید وحید قتالی، شهردار هرات میگوید که از ساخت و سازهای خودسرانه در بخش های تاریخی ولایت هرات، جلوگیری خواهد شد: «شهرداری تلاش می کند که تا مسؤولیت اش را در این باره ادا کند و درآمدهایی را که از بازدید اماکن بدست می آورد، روی خود آن ها هزینه کند.»
هرات، در حال حاضر بیش از هشت صد بازماندۀ باستانی دارد؛ قلعۀ اختیارالدین، مصلای هرات، مقبره گوهرشاد بیگم، مقبره امیر علیشیر نوایی، مقبره مولانا عبدالرحمن جامی، پل مالان و کنیسه یهودیان، از بزرگترین نماهای باستانی و فرهنگی این ولایت استند.