صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

آکسفام:‌ هر دقیقه ۱۱ نفر از گرسنگی می‌میرند

آکسفام:‌ هر دقیقه ۱۱ نفر از گرسنگی می‌میرند

جنگ، تغییر اقلیم و پاندمی کرونا گرسنگی را در جهان شدت بخشیده اند. از این میان پاندمی کرونا بیش از همه مشکل فقر و قحطی را در جهان «نهادینه» ساخته و تشدید بخشیده است. اکنون هشدار سازمانهای امدادی به فریاد مبدل شده است.
سازمان خیریه آکسفام از افزایش قحطی در جهان هشدار داده و گفته است که تعداد افرادی که در وضعیت شبیه قحطی زندگی می کنند از آغاز پاندمی کرونا به اینسو شش برابر افزایش و به حدود ۵۲۰ هزار تن رسیده است. براساس بانک اطلاعات بین المللی « IPC » تنها در ولایت تیگاری ایتیوپیا بیش از ۴۰۰ هزار تن با وضعیت فاجعه بار فقر و مشکل غذایی مواجه اند.
در نقاط دیگر جهان نیز وضعیت روز تا روز وخیم تر می شود. طور مثال از این میان می توان از بحران گرسنگی در یمن، سودان جنوبی و یا هم مدغاسکر یادآور شد. به گزارش این سازمان ها معضل گرسنگی در یمن سه برابر افزایش یافته است و تنها در نیمه سال روان میلادی رقم قحطی زدگان در این کشور به ۴۷ هزار تن می رسید.
آکسفام گفته است که پیامدهای جنگها، تغییرات اقلیمی و پاندمی کرونا دلیل این وخامت اوضاع است. به گزارش این سازمان ۱۵۵ میلیون تن در سرتاسر جهان از «گرسنگی شدید» رنج می برند که ۲۰ میلیون بیشتر از سال گذشته است.
"تلفات گرسنگی بیشتر از تلفات کروناست"
براساس معلومات آکسفام، تلفات ناشی از گرسنگی از تلفات کرونا بیشتر است. به گفته این سازمان، در هر دقیقه ۱۱ تن در نتیجه گرسنگی جان میدهند در حالی که تعداد جان باختگان کرونا در هر دقیقه به هفت تن می رسد.
اکسفام ابراز نگرانی کرده است که از گرسنگی عمداً به عنوان سلاح جنگی استفاده می شود و به این ترتیب دسترسی مردم ملکی به آب آشامیدنی و مواد خوراکه قطع می شود، بازارها بمباران می شوند و غله جات به آتش کشیده می شود. علاوه بر آن حیوانات اهلی نیز به قتل رسانده می شوند.
این سازمان گزارش کرده است که گرسنگی و فقر سبب وخامت بیشتر پاندمی نیز گردیده است. تخمین زده شده است که تعداد افراد مواجه با فقر شدید تا پایان سال روان میلادی به ۷۴۵ تن افزایش خواهد یافت؛ یعنی ۱۰۰ میلیون تن بیشتر از زمان پیش از پاندمی کرونا.
۴۰۰ فاجعه مرتبط با آب و هوا
بنا بر این گزارش، علاوه بر جنگ و پاندمی کرونا، همچنان رویدادهای مرتبط به آب و هوا نیز از عوامل وخامت این اوضاع می باشند که می توان آن را از پیامدهای تغییر اقلیم عنوان کرد. از شیوع پاندمی کرونا به این سو نزدیک به ۴۰۰ فاجعه آب و هوایی مانند طوفانها و سیلابها به شدت زندگی مردمان امریکای مرکزی، جنوب شرق آسیا و شاخ آفریقا را متأثر ساخته اند.