صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بشار اسد برای چهارمین دور متوالی رییس جمهور سوریه شد

بشار اسد برای چهارمین دور    متوالی رییس جمهور سوریه شد

انتخابات ریاست جمهوری سوریه بدون حضور ناظران بینالمللی و تنها در مناطقی از سوریه که تحت کنترل دولت است با پیروزی بشار اسد و کسب ۹۵درصد آرا به پابان رسید. بدین ترتیب او بیست و یکمین سال حاکمیت بر سوریه را آغاز میکند.
پس از ۱۰ سال جنگ داخلی و آوارگی بیش از ۱۲ میلیون نفر از جمعیت ۱۷ میلیونی سوریه، بشار اسد برای چهارمین بار متوالی رییس جمهور این کشور شد. این در حالی است که شش میلیون سوری به دلیل جنگ از این کشور خارج شده و شش میلیون نیز در داخل کشور آواره شدهاند.
انتخابات تنها در مناطقی که تحت کنترل دولت است برگزار شد و مناطق کردنشین به طور کلی آن را تحریم کردند.
رژیم سوریه میزان مشارکت را ۷۹ درصد اعلام کرد و گفت ۹۵ درصد مشارکت کنندگان به بشار اسد رأی دادند. دو رقیب او یکی ۳/۳ و دیگر ۱/۵ درصد آرا را کسب کردهاند.
بشار اسد ۵۵ ساله از سال ۲۰۰۰ و با مرگ پدرش حافظ اسد قدرت را در دست گرفت. بدین ترتیب او بیست و یکمین سال ریاست جمهوریاش را آغاز میکند.
در دمشق طرفداران اسد به خیابانها رفته و پیروزی او را جشن گرفتند.
انتخابات در میانه فقر و گرسنگی و آوارگی
جنگ ده ساله اقتصاد سوریه را به شدت ضعیف کرده است. میلیونها نفر در این کشور از گرسنگی و فقر رنج میبرند. رژیم بشار اسد در سطح بینالمللی کاملا منزوی است و به جز با ایران و روسیه با کشور دیگری رابطه دیپلماتیک ندارد.
دولت کنترل دو سوم کشور را در دست دارد. بخشی از یک سوم باقیمانده در اختیار کردها و بقیه در دست گروههای مختلف شورشی است.
انتخاباتی نه آزاد و نه عادلانه
انتخابات ریاست جمهوری سوریه تحت انتقادات و اعتراضات شدید داخلی و خارجی برگزار شد. اپوزیسیون این کشور این انتخابات را "مسخره" نامید. کردهای شمال نیز به طور کلی آن را تحریم کردند.
آلمان و سایر کشورهای غربی این انتخابات را "غیر آزاد و غیرعادلانه" و "فریبکارانه" دانستهاند.
نماینده سازمان ملل در امور سوریه نیز این انتخابات را به شدت مورد انتقاد قرار داده و آن را مغایر تلاش بینالمللی برای راه حل دیپلماتیک بحران سوریه دانسته است. به گفته او سازمان ملل هیچ نقشی در این انتخابات نداشته است.
در قطعنامه شورای امنیت  تصریح شده که انتخابات در سوریه تنها زمانی قانونی است که دولت و نیروهای اپوزیسیون بر سر یک قانون اساسی جدید به توافق برسند. کار کمیته قانون اساسی در ژنو نیز از ماهها پیش متوقف مانده است.
مشارکت اجباری
شبکه اول تلویزیون آلمان از قول یک معلم سوری نوشته است که او و همکارانش از سوی حزب حاکم بعث، به شرکت در انتخابات مجبور شدهاند.
بشار اسد برای از بین بردن انزوای بینالمللی خود نیاز به مشارکت بالای مردم سوریه در انتخابات دارد تا بدین ترتیب مشروعیت از دست رفته حکومتش را به دست آورد.
در روزهای گذشته اخباری از تلاش برای برقراری رابطه با عربستان از سوی سوریه منتشر شده است.