صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بایدن سران جهان را به نشست تغییرات اقلیمی دعوت کرد

بایدن سران جهان را به نشست تغییرات اقلیمی دعوت کرد

بنابر اعلام مرکز آمار چین، سود واحدهای صنعتی این کشور در دو ماهه اول سال جاری میلادی (جنوری و فبروری ۲۰۲۱) افزایش چشمگیری داشته است.
این سود ۱۷۰/۳ میلیارد دالر اعلام شده که در مقایسه با دو ماهه اول گذشته میلادی (۲۰۲۰) حدود ۱۷۹ درصد افزایش نشان میدهد؛ جنوری و فبروری پارسال همزمان با ماههای اولیه آغاز شیوع کرونا بود که فعالیت بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی متوقف شدند.
دادههای مرکز آمار چین همچنین نشان میدهد سود واحدهای صنعتی این کشور در دو ماه اول سال حتی در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی هم ۷۲ درصد رشد داشته است.
به گزارش رویترز دادههای اعلام شده مجموع آمار این دو ماه را شامل میشود تا توقف فعالیتهای اقتصادی در ماه فبروری، که همزمان با سال نوی قمری در چین بود در روند کلی تاثیرگذار نباشد.
البته امسال به دلیل ترس از ابتلا به کرونا، میلیونها کارگر چینی که معمولا در این ایام به خانه میرفتند، از جایجایی خودداری کردند.
دادههای مرکز آمار چین همچنین نشان میدهد تولید مواد خام امسال ۳۴۶ درصد افزایش داشته است.
چین در سال گذشته میلادی در مقایسه با سایر اقتصادهای بزرگ جهان- که شاهد رکود بودند- توانست با وجود شیوع کرونا به رشد اقتصادی ۲/۳ درصدی برسد.
هدف رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶ درصد اعلام شده است.
سود صنعتی در چین دادههای شرکتهایی را عمدتا در بر میگیرد که درآمد سالانه آنها بیش از ۲۰ میلیون یوان (بیش از ۳ میلیون دالر) باشد.
با بسته شدن بسیاری از کارخانه ها و کسب و کارها در چین در سال ۲۰۲۰ میلادی، اقتصاد این کشور در سه ماهه اول سال با سرعتی کم سابقه منقبض شد؛ به غیر از کووید-۱۹، جنگ تجاری با امریکا از دلایل این روند بود.
اقتصاد این کشور در این فاصله نزدیک به ۷ درصد کوچک شد که البته بعدا به رشد خود ادامه داد؛ در دو دهه اخیر، چین شاهد رشد میانگین سالانه ۹ درصد بوده است،
صادرات این کشور اما در زمان شیوع کرونا افزایش داشت؛که از جمله دلیل آن بالا رفتن تقاضا برای اقلام حفاظت شخصی در برابر کرونا نظیر ماسک و محصولات الکترونیکی برای دورکاری از خانه بود.
در سال گذشته میلادی، بازار نفت شاهد کاهش قیمت بود؛ این کشور در دوران کاهش تقاضای جهانی نفت، دست به واردات فلهای و ذخیره سازی این کالا با قیمت ارزان کرد.

بایدن از سران کشورهای جهان برای شرکت در یک نشست آنلاینی در برخورد با تغییرات اقلیمی دعوت کرده است. روسیه و چین نیز به این نشست دعوت شدهاند. به نظر کاخ سفید کشورهایی که مسئول تغییرات اقلیمی هستند، باید بیشتر عمل کنند.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، با هدف تقویت تلاشها برای مقابله با تغییرات اقلیمی جهان، از سران کشورها برای شرکت در یک نشست آنلاینی در روزهای ۲۲ و ۲۳ اپریل دعوت کرده است.
به گفته کاخ سفید ، بایدن برای ۴۰ نفر از زمامداران برجسته جهان، از جمله برای رهبران چین و روسیه، دعوتنامه فرستاده است.
از میان سران از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ژی جینپینگ، رهبر جمهوری خلق چین، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا نام برده شده است.
هدف کاخ سفید آن است که ۱۷ اقتصاد بزرگ جهان که مسئولیت ۸۰ درصد از آلودگی محیط زیست را به دوش دارند، با عزم و تعهدی جدیتر در جهت حل مشکلات اقلیمی اقدام کنند.
برخلاف دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده، که به تغییرات اقلیمی کمترین بهایی نمیداد و کشورش را از پیمان زیستبومی پاریس خارج کرد، جو بایدن نشان داده که به مسائل اقلیمی توجه زیادی دارد و مصمم است کشورها را به افزایش تعهدات خود در این زمینه ترغیب کند.
بایدن نه تنها امریکا را به پیمان اقلیمی پاریس برگردانده، بلکه خواهان ایفای نقش فعال تمام کشورها برای تحقق آماج آن پیمان تا سال ۲۰۳۰ میلادی است.
به اعتقاد کاخ سفید تغییرات اقلیمی جهان را در وضعیتی اضطراری قرار داده و برای بیرون رفتن از این وضعیت تلاش مجدانه تمام کشورها لازم است.
بایدن اندکی پس از ورود به کاخ سفید، جان کری، وزیر خارجه پیشین امریکا، را به عنوان مأمور ویژه در امور اقلیمی تعیین کرد که زیر چتر شورای امنیت ملی فعالیت میکند.