صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سازمان ملل: کمبود آب، مهاجرت و پناهجویی را تشدید می‌کند

سازمان ملل: کمبود آب، مهاجرت و پناهجویی را تشدید می‌کند

کمیساریای عالی پناهندگان وابسته به سازمان ملل متحد در روز جهانی آب در مورد افزیش شمار مهاجران و پناهجویان به دلیل خشکسالی و عدم دسترسی به آب هشدار داد. ۴۵۰ میلیون کودک در جهان به آب دسترسی ندارند.
سازمان ملل متحد روز ۲۲ مارچ را روز جهانی آب نامگذاری کرده است. نام گذاری این روز در کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل که در شهر ریودوژانیرو در سال ۱۹۹۲ برگزار شد، مطرح گردید.
این روز هرسال شعار مخصوص خود را دارد. شعار امسال بر موضوع "ارزش نهادن آب" متمرکز شده است.
کمیساریای عالی پناهندگان وابسته به سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۲ مارچ به مناسبت روز جهانی آب هشدار داد که کمبود آب، عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم، خشکسالی، فرسایش خاک و بیابانزایی از عوامل مؤثر در تشدید مهاجرت هستند. به گزارش یونیسف ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آب سالم دسترسی ندارند. به گزارش یونیسف تغییرات اقلیمی به کمبود آب در سراسر جهان دامن زده است.
در حال حاضر ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر در مناطقی زندگی میکنند که حداقل یک ماه در سال با کمبود آب مواجه هستند. از سوی دیگر میلیونها دیگر نیز نفر در ماههای بارندگی و سیل با آلودگی چشمهها و منابع آب مواجه میشوند.
به گفته گرد مولر، وزیر عمران و توسعه آلمان و به نقل از یونیسف ۴۵۰ میلیون کودک در سراسر جهان دسترسی به آب سالم ندارند.
ایران نیز در دو دهه اخیر با خشکسالی و کمبود آب مواجه بوده است. به طوری که در سال آبی امسال ( ۱۳۹۹ - ۱۴۰۰) از اول میزان تا ۱۰ حوت ماه میزان کل ریزشهای جوی حدود ۱۰۷ میلیمتر بوده است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورهھای مشابه درازمدت ۲۶ درصد کاھش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۴۱ درصد کاھش نشان میدھد. این آمارها نشاندهنده شرایط نامناسب منابع آبی در کشور است. ایرنا در گزارشی به مناسبت روز جهانی آب، نوشته است که در ایران حدود ۱۳۰ میلیارد متر مکعب تمام آب قابل استحصال وجود دارد که سالانه حدود ۶ تا ۷ میلیارد متر مکعب بیشتر از این میزان آب مصرف میشود. به عبارت دیگر، استفاده بدون جبران از سفرههای آب زیرزمینی در خدمت مصرف بالای آب در ایران قرار میگیرد؛ مصرفی که بیش از همه به کشاورزی عقبافتاده و غیرپیشرفته نسبت داده میشود.
همین مصرف بیرویه و غیراقتصادی آب سبب شده که متوسط سرانه مصرف آب در ایران به دو برابر متوسط جهانی که ۱۵۰ لیتر است، برسد.
در یکصد سال اخیر بر مصرف آب در سراسر جهان شش برابر افزده شده است. کارشناسان میگویند با افزایش جمعیت، تولیدات صنعتی و کالاهای مصرفی باز هم سالی یک درصد به مصرف آب افزوده خواهد شد و این درحالی است که تغییرات اقلیمی تاثیر بسزایی بر وضعیت آب خواهد داشت و بر بحران آن دامن خواهد زد.
در گزارش یونیسف که به مناسبت روز جهانی آب منتشر شده خواسته شده تا "ارزش این عنصر حیاتی" درک شود و برای حفظ آن سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد.