صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ارمنستان برای آتش ‌بس در قره‌باغ اعلام آمادگی کرد

ارمنستان برای آتش ‌بس در قره‌باغ اعلام آمادگی کرد

ارمنستان آمادگی خود را برای مذاکره بر سر آتشبس در قره باغ کوهستانی اعلام کرده است. الهام علیاف، رئیس جمهور آذربایجان ولی گفته است، "خروج ارتش ارمنستان از اراضی آذربایجان تنها شرط توقف درگیریها در قره باغ اشغالی است". وزارت امور خارجه ارمنستان روز جمعه ۱۱ میزان (دوم اکتبر) اعلام کرد که حاضر است جهت برقراری آتشبس در منطقه قرهباغ کوهستانی در چارچوب فعالیت و نظارت سازمان امنیت و همکاری اروپا مذاکره کند.
نبرد در جبهههای مختلف قرهباغ کوهستانی همچنان ادامه دارد.شوشان استپانیان، سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان صبح روز جمعه از انهدام یک فروند هواپیما و یک فروند پهپاد نیروی هوایی آذربایجان در قرهباغ خبر داد. او همچنین اعلام کرد: «تلاشهای دشمن برای شکستن خط دفاعی نیروهای ما خنثی شده است». خبرگزاری اسپوتنیک روسیه ولی از "شکسته شدن خط دفاعی ارمنستان" خبر داده است. اسپوتنیک به نقل از وبسایت وزارت دفاع آذربایجان نوشت نیروهای آذربایجان آقدار و ارتفاعات سوق الجیشی در اطراف ماداقیز را آزاد کردند و این نقطه را کنترل میکنند.
طبق این گزارش در مسیر جبرائیل-فضولی، نیروهای آذربایجان مقاومت ارمنیها را شکسته و پیشروی کردهاند. سربازان ارتش آذربایجان اوضاع عملیاتی در مسیر موروداغ را نیز تحت کنترل خود گرفتند.
همزمان با اوج درگیریها در قرهباغ رهبران آمریکا، روسیه و فرانسه که مسئولیت رهبری گروه مینسک را نیز برعهده دارند خواستار آتشبس فوری و همهجانبه در منطقه قرهباغ کوهستانی شدند.
الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان اما تصریح کرد، "خروج ارتش ارمنستان از اراضی آذربایجان تنها شرط توقف درگیریها در قرهباغ اشغالی است".
گروه مینسک در سال ۱۹۹۲ توسط "سازمان امنیت و همکاری اروپا" برای حل و فصل صلحآمیز بحران قرهباغ کوهستانی ایجاد شد.
ترکیه به عنوان حامی آذربایجان از بیانیه مشترک آمریکا، روسیه و فرانسه درباره قرهباغ  انتقاد کرد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در پارلمان این کشور گفت: «آتشبس دائمی زمانی به دست مییابد که اشغالگران ارمنی از قره باغ خارج شوند».
اردوغان تاکید کرد با توجه به بیاعتنایی آمریکا، روسیه و فرانسه به مسئله قرهباغ در ۳۰ سال گذشته، این غیرقابل قبول است که آنها در امر یافتن آتشبس در منطقه مورد مناقشه قرهباغ دخالت کنند.
حمایت نمایندگان خامنهای از جمهوری آذربایجان
چهار نماینده آیتالله علی خامنهای در استانهای ترکنشین ایران نیز با صدور بیانیهای از جمهوری آذربایجان در جنگ با ارمنستان حمایت کردند.
نمایندگان ولیفقیه در استانهای آذربایجانشرقی، اردبیل، زنجان و آذربایجانغربی با صدور بیانیهای تصریح کردند: «هیچ تردیدی در تعلق قرهباغ به آذربایجان و اشغال آن و لزوم بازگشت این اراضی به آذربایجان نیست».
این نمایندگان با اشاره به اینکه دولت جمهوری آذربایجان در بازپسگیری این اراضی کاملاً قانونی و شرعی عمل کرده، افزودند: «(جمهوری آذربایجان) با این اقدام در صدد اجرای چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برآمده است».
وزارت خارجه جمهوری اسلامی از زمان آغاز درگیریها از اعلام حمایت صریح از آذربایجان خودداری کرده و مکرارا خواستار پایان درگیریهای نظامی و آغاز گفتوگوها شده است.
در ادامه تحلیل سایت نور نیوز درباره  رویکرد ایران به مسئله قرهباغ آمده است: «مواضع جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت رعایت و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است و دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها بر این حق مشروع در چارچوب حقوق بینالملل و قطعنامههای سازمان ملل تاکید کرده است و بر این باور است که اختلاف دو کشور فقط راه حل صلحآمیز دارد و ایران و ترکیه و روسیه میتوانند در جهت اجراییسازی قطعنامههای سازمان ملل، آن دو همسایه را کمک کنند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل کنند».