صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

درس‌های کوریای جنوبی برای مقابله موفق با شیوع بیماری کرونا

درس‌های کوریای جنوبی برای مقابله موفق با شیوع بیماری کرونا

کوریای جنوبی یکی از کشورهایی است که با شیوع گسترده بیماری کرونا دست و پنجه نرم میکند. بهرغم آن، این کشور در مقابله با کرونا موفق عمل کرده است. کارشناسان راهکار برخورد کوریای جنوبی را الگویی برای سایر کشورها دانستهاند.کوریای جنوبی از منظر تامین امکانات پزشکی و سرعت در مقابله با بیماریهای واگیردار از موقعیتی ممتاز در سطح جهان برخوردار است. هیچ کشور دیگری در جهان از این نظر به پای سامانه بهداشتی و درمانی کوریای جنوبی نمیرسد. آمادگی کوریای جنوبی به مقابله با بیماریهای مسری به برنامه این کشور در ارتباط با بیماری مرس (بیماری تنفسی خاورمیانه) بازمیگردد. کوریای جنوبی در سال ۲۰۱۲ برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری، بر آمادگی خود در برابر بیماریهای واگیردار افزود. در چارچوب این برنامه جامع و فراگیر دسترسی به تجهیزات پزشکی مدرن ممکن گشت و کنفرانسهای علمی در ارتباط با بیماریهای واگیردار در این کشور همه ساله برگزار شد. این آمادگی اکنون به کار دولت این کشور در برخورد با کرونا آمده است. سایت "اشپیگلآنلاین" روز جمعه ۲۳ حوت (۱۳ مارچ) در مقالهای با عنوان "آنچه جهان میتواند از کوریای جنوبی بیاموزد" به رئوس برنامه موفق کوریای جنوبی در مهار این بیماری پرداخته است. بر اساس این گزارش، بهرهگیری از مدرنترین تکنیکهای پزشکی و همچنین انجام تستهای سریع و فراگیر در کشور از جمله علل موفقیت کوریای جنوبی در مقابله با بیماری کرونا اعلام شده است.
شیوه "درایو این" یکی از شیوههایی که کوریای جنوبی برای مقابله با بیماری کرونا به کار گرفته است، استفاده از راهکار تستهای خیابانی "درایو این" است. بر اساس این شیوه افراد بدون نیاز به پیاده شدن از خودروی خود، توسط کادر پزشکی تست کرونا میدهند. ایدهای که ابتکار آن از شرکت ساندویچفروشی "مکدونالد" است.
در شماری از پارکینگهای کوریای جنوبی امکان تست "درایو این" پیش بینی شده است. راننده خودرو پس از ورود به این پارکینگ توسط یک کادر پزشکی سه نفره مورد معاینه قرار میگیرد. ابتدا پرستاری همه مشخصات فردی راننده خودرو را ثبت میکند. پرستار دیگر تب او را اندازهگیری کرده و از او درباره نشانهها و علائم احتمالی بیماری کرونا میپرسد. پس از آن، پزشکی دو نمونه از مخاط بینی و دهان آن فرد میگیرد. این معاینه مجموعا ۱۰ دقیقه طول میکشد. پس از آن راننده میتواند به راه خود ادامه دهد. لازم به تذکر است که پزشک و هر دو پرستار با پوشش کامل ایمنی از جنس لاتکس، ماسک و پوشاندن کامل چشمان معاینه را انجام میدهند.
مزایای شیوه "درایو این"
در کوریای جنوبی ۵۰ مرکز آزمایشگاهی در پارکینگها ایجاد شده است. تست کرونا برای شهروندان رایگان است. هزینه این تست برای وزارت بهداشت کوریای جنوبی ۴۸ یورو است. این در حالی است که انجام این تست در کلینیکها هزینهای معادل ۱۲۱ یورو دارد.
صرفنظر از هزینه این تست برای سیستم بهداشتی کوریای جنوبی، استفاده از شیوه تست در پارکینگها امکان انجام گستردهتر آن را فراهم میکند. از سوی دیگر، سیستم پزشکی کوریای جنوبی در موقعیتی است که میتواند خیلی سریع نتایج تستها را به دست آورد. برخلاف بسیاری از کشورها، کوریای جنوبی در موقعیتی است که نتایج نمونهبرداری از سیستم تنفسی افراد را در مدت کوتاهی بین شش تا ۲۴ ساعت کسب کند. در صورت مثبت بودن نتیجه تست، امکان جدا کردن سریع فرد بیمار از سایر شهروندان وجود دارد. همین موضوع از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری میکند.
تست سریع و گسترده کرونا
یکی از مهمترین عوامل در کنترل شیوع بیماری کرونا تست به موقع شهروندان است. کوریای جنوبی از این منظر در موقعیتی بسیار ممتاز قرار دارد. به عنوان نمونه کوریای جنوبی تا روز ۱۰ مارچ موفق شده بود از بیش از ۲۱۰ هزار نفر از شهروندان خود تست کرونا بگیرد. این در حالی است که تعداد کسانی که در ایتالیا تست کرونا دادهاند ۶۰ هزار نفر است. افرادی که در بریتانیا تست کرونا دادهاند ۲۶ هزار نفر بوده و در آمریکا کمتر از نه هزار نفر تست کرونا دادهاند. یکی دیگر از کارهایی که کوریای جنوبی انجام داده، ایجاد یک اپلیکیشن برای کنترل آمد و شد افرادی است که قرنطینه شدهاند. بر اساس این اپلیکیشن، دولت میتواند از محل حضور این دسته از افراد مطلع شود. کوریای جنوبی، تلاش کرده با همراهی مردم و به گونهای دموکراتیک با مشکل کرونا مقابله کند. گرچه دولت در جنوب این کشور و پس از آن در بخشهایی از سئول اقدام به بستن کافهها و باشگاهها نموده است، اما بر روی همکاری گسترده شهروندان حساب میکند. دولت کوریای جنوبی به جای بستن مرز شهرها و استانهای خود، از شهروندان خواسته است تا از رفتوآمدهای خود بکاهند و در صورت مشاهده علائم و نشانههای این بیماری مقررات تعیین شده را اجرا کنند تا از شیوع بیشتر این بیکاری کاسته شود.