صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

خشونت بین هندوها و مسلمانان در دهلی ۲۳ کشته به‌جا گذاشت

خشونت بین هندوها و مسلمانان در دهلی ۲۳ کشته به‌جا گذاشت

درگیریها بین هندوها و مسلمانان در دهلی، پایتخت هند تاکنون ۲۳ کشته بهجا گذاشته است. آروین کجروال سروزیر دهلی، خواهان حضور ارتش در بخشی از این شهر شده است. او همچنین گفت باید مقررات آمد و شد در این ناحیه که خشونت فرقهای در آن رخ میدهد، برقرار شود.
بنا بهگزارشها، ۱۸۹ نفر مصدوم شدهاند و به فروشگاهها و خانههای مسلمانان آسیب رسانده شده است. قربانیان از هردو طرف درگیری هستند. روزنامهنگارانی که از نزدیک شاهد درگیریها هستند، پلیس دهلی را مقصر میدانند که تحت کنترل دولت مرکزی است و میگویند اقدامات لازم را برای جلوگیری از غارت و آتش زدن صورت نداده است. روز یکشنبه بین طرفداران و مخالفان قانون جدید شهروندی زد و خورد صورت گرفت. منتقدان میگویند این قانون، ضد مسلمانان است.
قانون شهروندی چیست
در دسامبر ۲۰۱۹، مجلس اعیان پارلمان هند لایحه شهروندی مهاجران غیرمسلمان از کشورهای همسایه را تصویب کرد. منتقدان دولت می گویند که این لایحه بخشی از دستور کار دولت ملیگرای هندو برای به حاشیه راندن دویست میلیون مسلمان این کشور و اهانتی به اصول برابری مصرح در قانون اساسی است. با این حال دولت تبعیضآمیز بودن این برنامه را رد می کند و می گوید هدف آن کمک به اقلیت ها برای فرار از سرکوب است. تصویب این طرح در مجلس عوام، به تظاهرات خشمآلود در شمال شرق کشور دامن زده بود. این لایحه اعطای شهروندی به مهاجران غیرقانونی از افغانستان، بنگلادش و پاکستان که مسلمان نباشند را تسهیل می کند.
ویدئوها و عکسهای منتشرشده از خشونتها در رسانههای اجتماعی جمعیت خشمگینی را نشان میدهد که مردم غیرمسلح ازجمله روزنامهنگاران را ضرب و شتم میکنند. گروههایی با چوب و سنگ در خیابان میچرخند. تصاویر بین هندوها و مسلمانان زد و خوردهایی را نشان میدهد. دادگاه عالی دهلی گفته است که اجازه نمیدهد رویدادی مانند رویداد ۱۹۸۴رخ دهد. در آن رویداد، بیش از ۳۰۰۰ سیک در شورشهای ضد سیکها کشته شدند. نارندرا مودی، نخستوزیر هند روز چهارشنبه، سه روز پس از شروع زد و خوردها در توییتی، خواستار برقراری آرامش شد. او افزود که اوضاع را بررسی کرده و پلیس تلاش میکند که آن را به حالت عادی برگرداند. سونیا گاندی، رهبر حزب مخالف خواستار استعفای آمیت شاه وزیر کشور شد و گفت او "مسئول" خشونت است. سروزیر دهلی وضعیت را "نگرانکننده" توصیف کرد و از ارتش خواسته دخالت کند. ناآرامی در نواحی که اکثریت مسلمان هستند مانند ماجپور، مصطفیآباد، جعفرآباد و شیو ویار در شمال شرق دهلی رخ داده است. خیابانها در این مناطق مملو از سنگ، شیشههای شکسته و خودروهای سوخته است و دود برخاسته از خانههای آتش گرفته فضا را پر کرده است. روز چهارشنبه گزارشهای تازهای از خشونتها ارسال نشده اما دهلی همچنان ناآرام است. گزارشگر بیبیسی گفت ساکنان مسلمان در مصطفیآباد بهدلیل ترس از درگیریهای بیشتر در حال ترک خانههای خود هستند. بسیاری از جمله روزنامهنگاران توییت کردهاند که افرادی بهدنبال هویت دینی مردم بودند. دستکم یکی از عکاسان گفته از او خواسته شده شلوارش را از تن درآورد تا هویت دینی او مشخص شود. این موضوع طی شورشهای مذهبی در گذشته هم اتفاق افتاده بود تا هویت مسلمانان از روی ختنه مشخص شود.