صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سازمان ملل نقض حقوق بشر مسلمانان روهینگیا در میانمار را محکوم کرد

سازمان ملل نقض حقوق بشر مسلمانان روهینگیا در میانمار را محکوم کرد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامهای نقض حقوق بشر مسلمانان روهینگیا و سایر اقلیتها در میانمار را محکوم کرد.
در این قطعنامه همچنین از میانمار خواسته شده تا از نفرتپراکنی علیه مسلمانان روهینگیا و سایر اقلیتها دست بکشد.
ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ هزاران تن از اعضای اقلیت روهینگیا را کشت و باعث فرار بیش از ۷۰۰ هزار نفر به بنگلادش شد. میانمار در کنترل اکثریت بودایی این کشور است.
میانمار که در گذشته برمه نام داشته، مدعی است که اقداماتش برای مبارزه با خطر افراطیها بوده است.
۲۰ آذر امسال، آنگ سان سوچی، رهبر دولت میانمار در دادگاه کیفری بینالمللی مستقر در لاهه از عملکرد کشورش در برابر اتهام نسلکشی مسلمانان روهینگیا دفاع کرد.
او پرونده علیه میانمار را "ناقص" و "نادرست" خواند.
در قطعنامهای که روز جمعه ۲۷ دسمبر در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد، آمده است که در چهار دهه گذشته اقلیت روهینگیا به بنگلادش مهاجرت کردهاند که این "به دنبال قساوتهایی است که توسط نیروهای امنیتی و مسلح میانمار صورت گرفته است".
سازمان ملل براساس گزارش تحقیقاتی یک کمیته مستقل به "نقض فاحش حقوق بشر و رنج بیش از اندازه روهینگیا و سایر اقلیتها" توسط نیروهای نظامی و امنیتی میانمار اذعان کرده و آن را "بزرگترین جنایت در چارچوب قوانین بینالمللی" خوانده است.
این قطعنامه از میانمار میخواهد تا از همه گروهها حفاظت کند و کسانی که حقوق بشر را نقض کردهاند را مجازات کند. قطعنامه سازمان ملل با رای مثبت ۱۳۴ عضو از ۱۹۳ عضو به تصویب رسید و ۹ کشور به این قطعنامه رای منفی داده و ۲۸ کشور نیز رای ممتنع دادهاند. قطعنامههای تصویب شده در مجمع عمومی سازمان ملل به لحاظ اجرایی قدرتی ندارند اما نشان دهنده نگاه جهانی به یک موضوع هستند. سفیر میانمار در سازمان ملل این قطعنامه را "یک نمونه دیگر از استانداردهای دوگانه خوانده و آن را استفاده انتخابی و تبعیض آمیز از حقوق بشر" دانست.
این قطعنامه توسط کشور گامبیا که دارای یک اقلیت بسیار کم مسلمان در غرب آفریقاست از طرف سایر کشورهای مسلمان به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شده بود.
ماه گذشته نیز دادگاه کیفری لاهه با شکایت گامبیا اقدام به بررسی عملکرد میانمار به اتهام نسلکشی مسلمانان این کشور کرده بود. دادگاه کیفری لاهه که به مدت سه روز ادامه داشت و گامبیا، به نمایندگی از ده‌‌ها کشور مسلمان دیگر، این شکایت را تنظیم کرده بود. دولت گامبیا از ارتش میانمار، افراد وابسته و تحت حمایت آن شکایت کرده و آنها را به حمله به روستاهای اقلیت روهینگیا و کشتن، تخریب اموال و آواره کردن چند صد هزار نفر متهم نمود. دولت گامبیا از دادگاه خواسته تا حکم توقف فوری آزار و اذیت مسلمانان روهینگیا صادر کند. آنگ سان سوچی که جایزه نوبل صلح را در سال ۱۹۹۱ برنده شد، در دادگاه اتهام نسلکشی را رد کرد و گفت مسئولیت کشتار و آوارگی مسلمانان روهینگیا با شبهنظامیان روهینگیاست که برای استقلال میجنگند.