صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

بار دیگر ده‌ها هزار نفر در هانگ‌کانگ تظاهرات کردند

 بار دیگر ده‌ها هزار نفر در هانگ‌کانگ تظاهرات کردند

با وجود ممنوعیت تجمع و محدودیت رفت و آمد در هانگکانگ دهها هزار نفر دست به تظاهرات خیابانی زدند. در برخی نقاط تظاهرات به خشونت و زد و خورد انجامید. پولیس از گاز اشکآور و ماشین آبپاش استفاده کرد.
هنگ کنگ روز یکشنبه ۲۰ اکتبر نیز با وجود آنکه پولیس تجمع و تظاهرات را ممنوع اعلام کرده بود، شاهد به خیابان آمدن دهها هزار نفر از معترضان بود. محله کوولون در هنگکنگ مملو از راهپیمایان بود. بسیاری از مغازه‌‌داران از بیم قهر و  خشونت مغازههای  خود را بسته بودند. شرکتکنندگان در تظاهرات سرود جنبش اعتراضی را خواندند و از دولت خواستند که تمامی مطالبات آنها را برآورده سازد. تظاهرکنندگان همچنین علیه اعمال خشونت شعار دادند.
جیمی شان، یکی از سازماندهندگان راهپیماییهای هانگکانگ، هفته گذشته در خیابان مورد ضرب و شتم چند مرد واقع و به بیمارستان منتقل شد. شنبه ۱۹ اکتبر نیز جوانی ۱۹ ساله که طرفدار جنبش اعتراضی است با چاقو مورد حمله قرار گرفت و زخمی شد. تظاهرات روز یکشنبه نیز بدون خشونت برگزار نشد. به گزارش خبرگزاری رویترز مغازهها و ایستگاههای قطار زیرزمینی مورد هجوم قرار گرفتند و خسارت دیدند. پولیس برای مقابله با افرادی که بمبهای بنزینی به سمت پایگاه پولیس پرتاب کرده بودند از گاز اشکآور و ماشین آبپاش استفاده کرد. بسیاری از شرکتکنندگان در تظاهرات چهره خود را پوشانده بودند.
تظاهرات اعتراضی در هنگکنگ از ماه جنوری آغاز شده است. پس از آنکه حکومت تظاهرات مخالفان با نقاب را ممنوع کرد و رفت و آمد تظاهرکنندگان با قطارهای زیرزمینی را دشوار ساخت، برای مدتی تظاهراتی صورت نگرفت.
اما یکشنبه بار دیگر میشد بسیاری از تظاهرکنندگان را با پرچم آمریکا در دست دید. هفته گذشته پذیرش طرحی قانونی در مجلس نمایندگان آمریکا برای حمایت از جنبش دموکراسیخواهی در هانگکانگ به تنشهایی شدید میان چین و آمریکا منجر شد. جنبش اعتراضی هانگکانگ بیش از چهار ماه پیش آغاز شد. این اعتراضها ابتدا علیه یک لایحه دولت برای تسهیل استرداد افراد مظنون به چین شکل گرفت و در ادامه به جنبشی علیه نفوذ رو به افزایش پکن برای سرکوب آزادیهای مدنی بدل شد.
هانگکانگ از میانه قرن ۱۹ میلادی تا ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود و از آن پس به جمهوری خلق چین ملحق شد. هانگکانگ یک منطقه آزاد تجاری خودگردان است و برخلاف چین، ساکنان آن از حقوق شهروندی و آزادیهای مدنی گستردهای برخوردار هستند.