صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

ترامپ میانجیگری بین ترکیه و کردها را پیشنهاد کرد

ترامپ میانجیگری بین ترکیه و کردها را پیشنهاد کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا میانجیگری بین ترکیه و کردهای سوریه را یکی از گزینههای دولت خود عنوان کرده است.
در حالیکه رئیس جمهوری آمریکا به خاطر تصمیم به خارج کردن نظامیان آمریکایی از مناطق تحت اختیار نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال شرق آن کشور با انتقاداتی در داخل و خارج آن کشور مواجه شده، وی در توییتر خود گفته است که میانجیگری بین کردها و دولت ترکیه یکی از سه گزینه در برابر آمریکاست.
آقای ترامپ نوشته است: "ما خلافت داعش را صد در صد شکست دادیم و هیچ نیرویی در منطقه مورد حمله ارتش ترکیه نداریم." وی افزوده است: "ما ماموریت خودمان را به طور کامل به انجام رساندیم! حالا ترکیه به کردها حمله کرده، و اینها دویست سال است که با یکدیگر جنگ دارند."
رئیس جمهوری آمریکا افزوده است: "ما سه گزینه داریم: هزاران نظامی را اعزام کنیم و به پیروزی نظامی برسیم، ترکیه را از لحاظ مالی و از طریق تحریم به شدت تحت فشار قرار دهیم، یا برای کسب توافق بین ترکیه و کردها بین آنها میانجیگری کنیم!"
پیشنهاد دونالد ترامپ در حالی منتشر میشود که نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا گفتهاند مشغول تدوین تحریمهایی علیه ترکیه هستند. آنان اقدام دولت ترکیه در حمله نظامی به مناطق کردنشین را محکوم دانستهاند. نیروهای دموکراتیک سوریه، که عمدتا شامل شبهنظامیان کرد است، در جنگ علیه نفرات داعش از حمایت آمریکا برخوردار بودند.
روز دوشنبه این هفته دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که نظامیان آمریکایی را که ماموریت کمک به نیروهای دموکراتیک سوریه را برعهده داشتند از منطقه خارج کرده است. نیروهای دموکراتیک ترکیه یک تشکل نظامی است که عمدتا از شبهنظامیان کرد سوریه تشکیل یافته و در جنگ با داعش از حمایت آمریکا برخوردار بود. دولت ترکیه این تشکل را با حزب کارگران کرد - پکک - مرتبط میداند و نسبت به قدرت گرفتن آن در مجاورت مرز خود با سوریه ابراز نگرانی کرده بود.
نیروهای دموکراتیک سوریه توانستند بخشهای عمدهای از منطقه را از نیروهای داعش پاکسازی کنند و در حال حاضر، چند هزار تن از اعضای داعش در زندانهای این تشکل است. برخی از ناظران ابراز نگرانی کردهاند که عملیات نظامی ترکیه ممکن است باعث شود که این تشکل امکانات لازم برای حفاظت از اسیران داعش را نداشته باشد و این افراد بتوانند در زندان دست به شورش بزنند یا فرار کنند.
دولت ترکیه گفته است که هدف از حمله به مناطق مرزی با سوریه ایجاد یک نوار مرزی امن است که بتوان چند میلیون پناهجوی سوری را که از جنگ داخلی آن کشور به ترکیه گریختهاند در آن اسکان داد.
عملیات ترکیه علیه مناطق تحت اختیار نیروهای دموکراتیک سوریه با حملات هوایی و توپخانه در روز چهارشنبه آغاز شد و از روز گذشته، واحدهای زمینی همراه با شبهنظامیان ارتش ملی سوریه، از مخالفان حکومت آن کشور و برخوردار از حمایت ترکیه، عملیات خود را آغاز کردند.
ارتش ترکیه گفته است که این عملیات طبق برنامه با موفقیت پیش میرود.