صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اعتراضات هانگ‌کانگ؛ یک نفر مورد اصابت مرمی قرار گرفت

اعتراضات هانگ‌کانگ؛  یک نفر مورد اصابت مرمی قرار گرفت

بنا به گزارشها از هانگکانگ پولیس میگوید به سینه یکی از معترضان هانگکانگی مرمی برخورد کرده است. هزاران نفر در هانگکانگ در اعتراض به ممنوعیت برگزاری تظاهرات در روز هفتادمین سالگرد تاسیس حکومت کمونیستی در چین به خیابان آمدند.
این نخستین بار است که فردی طی تظاهرات در هانگکانگ مورد اصابت مرمی قرار میگیرد.
حامیان دموکراسی پیش از برگزاری این مراسم، از مقامات هانگکانگی درخواست مجوز تظاهرات در این روز که روز "ملی چین" است، کرده بودند.
مقامات هانگکانگی این درخواست حامیان دموکراسی را رد کردند. فعالان حامی دموکراسی گفتند ممانعت از تظاهرات صلحآمیز، خطر خشونت بیشتر را افزایش میدهد، زیرا بسیاری در هانگکانگ در نظر دارند که روز ملی چین را نادیده بگیرند.
به این ترتیب، معترضان در "روز ملی" چین به خیابان آمدند و با تبادل گاز اشکآور و بمب‌‌آتشزا بین پولیس و معترضان، ۱۵ نفر راهی بیمارستان شدند.
گفته میشود پولیس از "مرمی جنگی" استفاده کرده است و بنا به گزارشهای تایید نشده مرمیای به سینه یک معترض اصابت کرده است.
حدود چهار ماه از اعتراضات در هانگکانگ میگذرد این در حالیست که با به خیابان آمدن معترضان ادعای وحدت ملی شی جینپینگ، رئیس جمهور چین زیر سوال رفته است.
پیشتر پرچم چین در مراسمی ویژه در هانگکانگ افراشته شده بود.
هانگکانگ تحت تدابیر شدید امنیتی است و ۱۲ هزار مهمان برای دیدن مراسم سالگرد دعوت شدند تا آن را در سالن کنفرانسی از طریق تلویزیون بهطور زنده ببینند.
معترضان، این روز با "روز سوگواری"نامیدند و دست کم در شش ناحیه به خیابانهای مرکزی هانگکانگ آمدند و برخی خیابانها را مسدود کردند.
پولیس برای پراکندن معترضان، از گاز اشکآور و مرمی مشقی و ماشین آبپاش استفاده کرد. معترضان به چتر و بمبآتشزا مجهز بودند.
مسئولان بیمارستان گفتند ۱۵ نفر بین ۱۸ تا ۵۲ سال مجروح شدند و یک نفر در شرایط بحرانی قرار دارد.
دستکم ۱۵ ایستگاه مترو و شماری مراکز خرید بست شند و ۶ هزار نیرو مستقر شدند.
هانگکانگ از ماه ژوئن امسال، شاهد ناآرامیهایی بوده است. ماجرا زمانی آغاز شد که هانگکانگ لایحه استرداد مجرمین به چین را تصویب کرد سپس در اعتراض به این لایحه تظاهراتی شکل گرفت. هر چند که این لایحه بعدا پس گرفته شد اما خواستههای طرفداران دموکراسی افزایش یافته و آنها همچنان به اعتراضات خود ادامه میدهند. اکنون خواسته آنها استقلال بیشتر از چین است.
از سال ۱۹۹۷ و هنگامی که بریتانیا پس از بیش از ۱۵۰ سال حمکرانی هنگ کنگ را به چین واگذار کرد، هنگ کنگ براساس سیاست "یک کشور، دو سیستم" اداره میشود؛ سیستمی که براساس آن چین موافقت کرد تا این منطقه به صورت نیمه خودمختار اداره گردد.