صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اتحادیه اروپا در مورد لغو پیمان موشکی آمریکا و روسیه ابراز نگرانی کرد

اتحادیه اروپا در مورد لغو پیمان موشکی آمریکا و روسیه  ابراز نگرانی کرد

اتحادیه اروپا نسبت به احتمال از میان رفتن پیمان امحاء موشکهای اتمی کوتاه و میانبرد اتمی ابراز نگرانی کرده است.
روز یکشنبه، ۲۳ سرطان (۱۴ جولای)، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیهای از تصمیم روسیه برای به تعلیق درآوردن تعهدات خود در چارچوب پیمان برچیدن موشکهای کوتاه و میان برد ابراز تاسف کرد. خانم موگرینی گفته است که از میان رفتن این پیمان تهدیدی جدی را متوجه امنیت کشورهای اروپایی عضو پیمان آتلانتیک شمالی ناتو میکند.
اوایل ماه فبروری سال جاری، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا،  اعلام کرد که از آنجا که روسیه به تعهدات خود برای از میان بردن زرادخانه موشکهای کوتاه و میانبرد خود عمل نکرده است، ایالات متحده نیز عمل به تعهدات خود را به حالت تعلیق در میآورد. او به روسیه تا اوایل ماه میلادی آینده - دو هفته دیگر - فرصت داد تا به نحوی قابل راستیآزمایی به تعهدات خود عمل کند.
دولت روسیه هرگونه تخطی از این پیمان را به شدت انکار کرده و گفته است که اقدام بیشتری در این زمینه ضرورت ندارد. اگر دو طرف نتوانند در مورد راستیآزمایی عمل یکدیگر به تعهداتشان به توافق برسند، این پیمان لغو خواهد شد.
"پیمان فی مابین ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی برای امحاء موشکهای میان برد و کوتاه برد" در سال ۱۹۸۸ بین اتحاد جماهیر شوروی سابق و ایالات متحده به امضا رسید. در آن زمان، میخاییل گورباچف و دونالد ریگان رهبری این دو کشور را در دست داشتند. پس از فروپاشی اتحاد شوروی، دولت روسیه ضمن در اختیار گرفتن زرادخانه اتمی شوروی، تعهدات اتحاد شوروی به تعهدات بینالمللی آن را برعهده گرفت. این معاهده هر دو طرف را از تولید و استقرار موشکهای بالستیکی زمین به زمین کوتاهبرد (۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر) و میانبرد (۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کیلومتر) که قادر به حمل کلاهک هستهای باشد منع کرده است. طبق این پیمان قرار شد که دو طرف "از تولید، انبار کردن و آزمایش" این نوع موشکها و سکوهای پرتاب آنها خودداری ورزند.