صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۴ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

صدها سرباز آمریکایی به مرزهای مکزیک اعزام می‌شوند

صدها سرباز آمریکایی به مرزهای مکزیک اعزام می‌شوند

دونالد ترامپ برای جلوگیری از ورود پناهجویانی که وارد مکزیک شده و قصد ورود به ایالات متحده را دارند، صدها سرباز را روانه‌ی مرزهای مکزیک می‌کند. ترامپ می‌گوید، پناهجویانی از خاور نزدیک هم در این «کاروان» هستند.
    به گزارش دویچه وله، ريیس جمهوری ایالات متحده مصمم است، جلوی ورود پناهجویانی را که از ال سالوادور، گواتمالا و هندوراس به مکزیک آمده و قصد دارند به ایالات متحده بروند بگیرد. برای این منظور او «وضعیت اظطراری ملی» اعلام کرده و جیمز متیس، وزیر دفاع به زودی حکمی را امضا خواهد کرد که زمینه را برای اعزام سربازان به مرزهای جنوبی فراهم می‌کند.
از آنجایی که در آمریکا ارتش حق ندارد در شرایط عادی بدون موافقت کنگره وظایف پلیس را بر عهده بگیرد، قرار است که وزارت امنیت ملی از وزارت دفاع به طور رسمی تقاضای کمک کند. در این صورت زمینه برای ارسال ۸۰۰ تا یکهزار سرباز به مرزها فراهم می‌شود.
به گزارش شبکه‌ی خبری سی ان ان ماموریت این سربازان «پشتیبانی لجستیکی» از دوهزار و ۱۰۰ سرباز گارد ملی خواهد بود که در اپریل سال جاری در مرز مکزیک مستقر شده‌‌اند.
ترامپ همواره از «معضل پناهجویان» در تبلیغات انتخاباتی بهره برده است. اکنون در آستانه‌ی انتخابات کنگره، «کاروان» پناهجویان آمریکای مرکزی امکان تازه‌ای برای تبلیغات او فراهم آورده‌است.
پناهجویان باید مسافتی بین دو هزار تا چهارهزار کیلومتر را طی کنند. اکثر آنها با پای پیاده در راه هستند و نیاز شدید به کمک‌های انسانی دارند.
به گزارش خبرگزاری‌ها بسیاری از شهروندان مکزیک در بین راه به آنها خوراکی و آب آشامیدنی می‌رسانند اما این گونه کمک‌ها کافی نیست.
دولت مکزیک اعلام کرده است که پناهجویان به‌طور غیرقانونی وارد این کشور شده‌اند و باید پیامدهای این اقدام خود را به جان بخرند. به همین دلیل خطر حبس و اخراج آوارگان وجود دارد.
دونالد ترامپ در پیامی توئیتری از پناهجویان خواست، به کشورشان بازگردند و از آنجا برای مهاجرت به ایالات متحده اقدام کنند. اما به نظر می‌رسد که اکثر آنها رودرویی با نظامیان آمریکایی را به بازگشت ترحیج می‌دهند.
رئیس جمهوری ایالات متحده می‌گوید که شهروندان کشورهای خاور نزدیک هم به «کاروان» پناهجویان پیوسته‌اند. او برای اثبات این ادعا تاکنون مدرک یا سندی ارائه نکرده است.