صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۴ میزان ۱۴۰۵

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نیویورک تایمز: مظنونان پرونده خاشقجی از اطرافیان بن سلمان هستند

نیویورک تایمز:  مظنونان پرونده خاشقجی از اطرافیان بن سلمان هستند

نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی هویت افراد مظنون در پرونده جمال خاشقجی را مشخص کرده است. بر اساس این گزارش، دست‌کم نه نفر از ۱۵ مظنون معرفی شده در ارتش، سرویس امنیتی یا وزارتخانه‌های عربستان مشغول بوده‌اند.
   به گزارش دویچه وله، روزنامه نیویورک تایمز به کمک نرم‌افزارهای تشخیص چهره، یک بانک اطلاعاتی از شماره تلفن‌های عربستان سعودی، اسناد دولتی عربستان که منتشر شده‌اند، اظهارات شاهدان و گزارش رسانه‌ها گزارشی درباره "هویت مظنونان پرونده جمال خاشقجی" تهیه کرده است.
در این گزارش به عنوان مثال به فردی به نام ماهر عبدالعزیز مطرب  مظنون اشاره شده که به نوشته نیویورک تایمز در سفرهای سال جاری به آمریکا، اسپانیا و فرانسه ولیعهد عربستان را همراهی کرده بوده است. در گزارش شامگاه سه‌شنبه ۲۴ میزان (۱۶ اکتبر - به وقت محلی) نیویورک تایمز ادعا شده که این فرد به احتمال یکی از محافظان ولیعهد محمد بن سلمان است.
سه مظنون دیگر هم عضوی از حلقه حفاظتی ولیعهد عربستان معرفی شده‌اند. به نوشته این نشریه آمریکایی، مظنون دیگر هم یک پزشک قانونی معرفی شده که در عربستان سعودی مناصب بالایی داشته است.
جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد حکومت عربستان و مقیم آمریکا، دوم اکتبر و پس از آن‌که برای انجام امور اداری به قنسولگری عربستان در استانبول رفت، ناپدید شد. کارآگاهان در ترکیه ظن آن را دارند که خاشقجی در قنسولگری به قتل رسیده باشد. آنها بر یک تیم ویژه احتمالی متشکل از ۱۵ شهروند عربستان سعودی متمرکز شده‌اند که در روز حضور خاشقجی در قنسولگری عربستان، وارد استانبول شده بود.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، از ۱۵ مظنونی که ترکیه معرفی کرده، دست‌کم نه نفر در سرویس امنیتی عربستان، ارتش این کشور یا در وزارتخانه‌های مختلف مشغول به کار بوده‌اند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود که با ولیعهد عربستان درباره ناپدیدشدن خاشقجی تلفنی صحبت کرده و محمد بن سلمان قول داده که خود تحقیقات کاملی را آغاز و نتیجه آن را هر چه سریع‌تر اعلام کند.
ترامپ توییت کرده بود: «همین الان با ولیعهد عربستان صحبت کردم و او به کلی تکذیب کرده و گفته است هیچ گونه اطلاعی ندارد که در قنسولگری آنها در ترکیه چه اتفاقی افتاده است.»
رئیس جمهوری آمریکا به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است، اینکه عربستان مقصر شناخته می‌شود نمونه دیگری از عملکرد رسانه‌ها در «محکوم‌کردن متهم» تا زمان «اثبات بی‌گناهی» اوست.
روزنامه نیویورک تایمز پیش از این به نقل از «یک منبع مطلع» نوشته بود که ولیعهد عربستان با بازجویی یا ربودن خاشقجی از ترکیه و انتقال او به عربستان موافقت کرده بوده است. این منبع آگاه گفته بود که دولت عربستان در نهایت برای محافظت از ولیعهد، یک مقام سرویس اطلاعاتی این کشور را مقصر معرفی خواهد کرد.