صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۸ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

انگیزه بمب‌گذار انتحاری نیویورک انتقام کشتن مسلمانان بود

انگیزه بمب‌گذار انتحاری نیویورک انتقام کشتن مسلمانان بود

فردی که در ارتباط با اقدام به بمبگذاری انتحاری در نیویورک بازداشت شده انگیزه خود را توضیح داده است. به گزارش منابع خبری آمریکا، عقایدالله ٢٧ ساله که یک مهاجر بنگلادشی است به بازجویان پولیس گفته است که از حملات هوایی امریکا به مواضع و مناطق تحت تسلط داعش خشمگین شده و در صدد انتقام گرفتن از "کشتن مسلمانان" برآمد.  مقامات پولیس گفتهاند که عقایدالله که به برقکاری اشتغال داشته، با مشاهده ویدیوهای تبلیغاتی داعش و دیگر گروههای اسلامگرا تحت تاثیر آنها قرار گرفت اما شواهدی از ارتباط مستقیم او با این گروهها وجود ندارد. او از همین طریق و با استفاده از تخصص خود به عنوان برقکار توانست یک وسیله انفجاری بسازد.
او این وسیله را در ساعات پر رفت و آمد دوشنبه در یک ایستگاه پرازدحام اتوبوس در نزدیکی میدان معروف تایمز در نیویورک منفجر کرد اما بمب دستساز او به خوبی عمل نکرد. مهاجم انتحاری ایستگاه اتوبوس را به خاطر مشاهده یک پوستر تبلیغاتی در آن به عنوان هدف حمله انتخاب کرده بود
انفجار ناقص بمب دست ساز خسارات جانی و مالی چندانی در پی نداشت. این انفجار سه نفر را به طور جزئی زخمی کرد اما باعث سوختگی وسیع بدن فرد بمبگذار شد. به گفته پولیس، این فرد در شفاخانه بستری است و وضع مساعدی ندارد.
به گفته پولیس، او زمان عملیات انتحاری خود را از این جهت انتخاب کرد که انتظار داشت داعش در ایام کریسمس حملاتی را در کشورهای مختلف از جمله امریکا اجرا کند و دلیل انتخاب این ایستگاه اتوبوس مشخص را هم مشاهده یک پوستر تبلیغاتی برای سفرهای تفریحی در این محل عنوان کرده است.
در پی وقوع انفجار و بازداشت عقایدالله، ماموران پولیس سه محل مسکونی در بروکلین را که با این فرد مرتبط بود مورد بازرسی قرار دادند اما گفتهاند که نتیجه تحقیقات حاکی از آن است که بمبگذار انتحاری ارتباط مشخص و سازمان یافته ای با هیچ گروه خاصی نداشته است.
عقایدالله در فبروری سال ٢٠١١ با ویزای مهاجرتی از بنگلادش به آمریکا آمد و دارای جواز اقامت دایم و کارت سبز است. او از اوایل سال ٢٠١٢ تا اوایل ٢٠١٥ به شغل رانندگی تاکسی اشتغال داشت و بعدا به شغل برقکاری روی آورده بود.
بررسی سوابق او نشان میدهد که طی سالهای اخیر، چند بار به خارج سفر کرده اما پولیس هیچ نشانهای از ارتباط های مشکوک او نداشته و تنها ارتباط او با پولیس، چند مورد تخلف رانندگی بوده است.
در بنگلادش نیز پولیس گفته است که به تقاضای مقامات امریکایی، به منظور یافتن ارتباط احتمالی عقایدالله با اسلامگرایان تحقیقاتی را در مورد او و خویشاوندانش آغاز کرده اما هنوز نتیجهای به دست نیاورده است. به گفته منابع پولیس بنگلادش، عقایدالله برای آخرین بار در ماه سپتامبر سال جاری به این کشور سفر کرد اما اقدام خلافی از او گزارش نشده است.
با فرا رسیدن ایام جشنهای میلاد مسیح و خرید سال نو، معمولا شهرهای مختلف در کشورهای غربی از جمله امریکا با ازدحام جمعیت مواجه است و در همین ارتباط هم تدابیر امنیتی خاصی به اجرا گذاشته میشود.
در واکنش به انفجار اخیر در نیویورک، شورای روابط مسلمانان امریکا در این شهر در بیانیهای ضمن محکوم کردن این اقدام، کسانی را که در مورد جمعیت مسلمانان امریکا تردید ایجاد میکنند نیز مورد انتقاد قرار داده است.
در ماه اکتبر سال جاری، یک مهاجر اهل ازبکستان به نام سیفالله ساییپوف، ۲۹ ساله، با وانت وارد خط ویژه دوچرخه سواری در نیویورک شد و هشت نفر را کشت و شماری را زخمی کرد. او در سال ۲۰۱۰ به امریکا مهاجرت کرده و دارای اجازه رسمی اقامت در این کشور بود.
به گزارش بیبیسی، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا، با محکوم کردن حمله انتحاری در نیویورک بار دیگر بر لزوم نظارت دقیقتر بر شیوه مهاجرپذیری در ایالات متحده تاکید نهاده است. آقای ترامپ از زمان در دست گرفتن قدرت، اقداماتی را جهت محدود کردن ورود شهروندان برخی کشورهای اسلامی، از جمله ایران، به اجرا گذاشته و گفته است که این کشورها در مورد سوابق امنیتی شهروندانشان که عازم امریکا هستند با مقامات امریکایی همکاری لازم را ندارند.
بنگلادش از جمله این کشورها نیست.