صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پاپ با آنگ‌ سان سو‌چی، رهبر دولت میانمار، ملاقات کرد

 پاپ با آنگ‌ سان سو‌چی، رهبر دولت میانمار، ملاقات کرد

روز سهشنبه، ٧ قوس (٢٨ نوامبر)، پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک که به میانمار سفر کرده است، با آنگسان سوچی، رهبر دولت این کشور ملاقات کرد.  همزمان، شورای شهر آکسفورد در بریتانیا عنوان شهروندی افتخاری را از رهبر دولت برمه پس گرفته است. به گزارش بی بی سی، با توجه به شرایط کنونی میانمار، ملاقات با آنگسان سوچی بخشی مهم از سفر پاپ به میانمار محسوب میشود و به گفته منابع نزدیک به پاپ، او در گفتگو با آنگسان سوچی بدون اشاره مستقیم به وضعیت مسلمانان روهینگیا، از دولت و مردم میانمار خواست تا "حقوق، آزادی و هویت تمامی اقلیتهای ساکن کشورشان را ترویج کنند."
رهبر دولت میانمار نیز ضمن تایید وجود بحران و تنش در ایالت راخین، محل اصلی سکونت اقلیت مسلمانان روهینگیا، وعده داد که حقوق و امنیت آنان را حفظ کند.
این ملاقات در شهر نایپیاداو، پایتخت میانمار و در حالی صورت گرفت که آنگسان سوچی، که در گذشته به خاطر مبارزه سیاسی علیه حکومت استبدادی در کشورش جایزه صلح نوبل را دریافت کرده و از حمایت جهانی برخوردار بود، به دلیل عدم قاطعیت در پایان دادن به خشونت علیه مسلمانان و حفاظت از حقوق آنان مورد انتقاد شدید مدافعان حقوق بشر قرار گرفته است.
درمقابل مدافعان رهبر دولت میانمار گفتهاند که با توجه به اینکه نظامیان همچنان قدرتی مهم در صحنه سیاست میانمار هستند، وی قدرت جلوگیری از اقدامات ارتش را ندارد و ممکن است انتقاد مستقیم از نظامیان روند بازگشت دموکراسی به این کشور را به مخاطره اندازد.
در پایان این ملاقات، پاپ در جمع دیپلماتهای خارجی و با حضور آنگسان سوچی سخنرانی کرد و بر اصل آزادی و تساوی حقوق همه افراد بدون توجه به مذهب، نژاد و ملیت آنان و تقویت اصل مداراگری در تمامی جوامع تاکید نهاد. وی سرکوب مردم به خاطر اعتقادات یا قومیت آنان را مذموم دانست. درخبری دیگر در همین زمینه، شورای شهر آکسفورد در بریتانیا رسما به سلب عنوان شهروندی افتخاری از آنگسان سوچی رای داده است. این عنوان در سال ١٩٧٧ به خاطر مبارزه پیگیر با استبداد به وی داده شده بود اما در ماه اکتوبر، شورای این شهر به دلیل عدم قاطعیت رئیس دولت میانمار در جلوگیری از سرکوب مسلمانان روهینگیا به سلب این عنوان رای داد.