صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

واکنش رهبران جهان به پیروزی ترامپ

 واکنش رهبران جهان به پیروزی ترامپ

دفتر باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا از تماس تلفني آقاي اوباما با دونالد ترامپ و تبريک پيروزي او درانتخابات رياست جمهوري خبر داده است.
ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه، پيروزي دونالد ترامپ را در انتخابات رياست جمهور آمريکا تبريک گفت.
آقاي پوتين همچنين ابراز اميدواري کرد که در سايه همکاري با آقاي ترامپ روابط بين دو کشور توسعه يابد.
بان کي مون، دبير کل سازمان ملل ابراز اميدواري کرده که دولت دونالد ترامپ باعث تحکيم تعهدات در زمينه همکاري هاي بين المللي شود.
به گفته آقاي بان، هيلاري کلينتون سمبل قدرتمندي از توانمندي هاي زنان است.
دبيرکل سازمان ملل افزود: «پس از مبارزه اي محکم و تاحدي تفرقه افکنانه حال زمان آن رسيده که بگوييم اتحاد در جامعه متنوع آمريکا يکي از بزرگترين نقاط قوت اين کشور است.»
ترزا مي، نخست وزير بريتانيا، پيروزي آقاي ترامپ را تبريک گفته و تاکيد کرد که دو کشور بريتانيا و آمريکا «شرکاي نزديک» باقي خواهند ماند.
جاستين ترودو، نخست وزير کانادا پيروزي دونالد ترامپ را تبريک گفته و بر همکاري نزديک دو کشور تاکيد کرده است.
آقاي ترودو در بيانيهاي گفته است که او در انتظار همکاري بسيار نزديک با دولت آقاي ترامپ در زمينه تجاري، سرمايه گذاري، صلح و امنيت جهاني است.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان همکاري دو کشور را به ارزش هاي دموکراتيک به اشتراک گذاشته بين دو کشور وابسته دانسته است. خانم مرکل همچنين تاکيد کرده که او به آقاي ترامپ مسئوليتهاي جهانياش را يادآوري ميکند.
فرانسوا اولاند، رئيس جمهور فرانسه، گفته است که به آقاي ترامپ تبريک گفته اما تاکيد کرده است که با اين انتخابات آمريکا «دورهاي از بلاتکليفي» آغاز ميشود و به همين دليل بايد رويکردي همراه با «روشنبيني و شفافيت» در قبال آن داشت.
بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، دونالد ترامپ را «دوست واقعي « کشورش خوانده و گفته است که آماده همکاري با او براي پيشرفت امنيت، ثبات و صلح در منطقه است.
آقاي نتانياهو که روابط چندان گرمي با باراک اوباما نداشت، ابراز اميدواري کرده است که «اتحاد منحصر به فرد» دو کشور تقويت شود و به سطحي بالاتر برسد.
ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودي براي آقاي ترامپ براي رسيدن به امنيت و ثبات در خاورميانه آرزوي موفقيت کرده است.
رجب طيب اردوغان، رئيس جمهور ترکيه که روابطش با باراک اوباما با تنش هايي همراه است، ابراز اميدواري کرده که پيروزي دونالد ترامپ «پيامدهاي سودمندي» براي خاورميانه داشته باشد.  پيروزي دونالد ترامپ در انتخابات رياست جمهوري آمريکا نگراني عميقي را در کشور همسايه مکزيک ايجاد کرده است. مردم مکزيک نتيجه انتخابات را شوک آور و غيرقابل باور توصيف کرده اند.
به گفته خبرنگار بي بي سي در مکزيک، اين پيروزي سرنوشت 11 ميليون مهاجر غيرقانوني اين کشور را در آمريکا در هاله اي ابهام قرار داده است.
انريکه پنيا نيتو، رئيس جمهور مکزيک گفته که حاضر است با دونالد ترامپ براي کمک به روابط دوجانبه دو کشور همکاري کند.
آقاي پنيا نيتو به دليل دعوت آقاي ترامپ در جريان مبارزات انتخاباتياش به مکزيک به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
آقاي ترامپ در جريان کارزار انتخاباتي خود وعده داد که ديواري بين دو کشور ايجاد خواهد کرد.
مارتين شولتس، رئيس پارلمان اروپا گفته است که او انتظار رابطهاي دشوار بين اتحاديه اروپا و آمريکا را دارد.  يکي از وزراي دولت آلمان گفته است که هيچ کس نميداند چه انتظاري از آقاي ترامپ ميشود داشت.
وزير امور خارجه کورياي جنوبي هم گفته است که به اعتقاد او آقاي ترامپ سياست فعلي آمريکا درقبال برنامه هستهاي کورياي شمالي را ادامه خواهد داد.
دونالد تاسک و کلود يونکر، از مقامات اتحاديه اروپا ضمن تبريک به آقاي ترامپ از او خواسته اند تا از اروپا ديدار کند.
عبدالفتاح سيسي، رئيس جمهور مصر براي آقاي ترامپ آرزوي موفقيت در خدمت کردن به مردم آمريکا کرده است که او را انتخاب کردند.
محمود عباس، رئيس دولت خودگردان فلسطيني در بيانيه اي انتخاب آقاي ترامپ را تبريک گفته و ابراز اميدواري کرده که در دوران رياست جمهوري او دستيابي به صلح محقق شود.
ناراندرا مودي، نخست وزير هند هم گفته است که در انتظار همکاري نزديک با دونالد ترامپ است. او همچنين خواستار فصلي جديد در روابط دو جانبه بين دو کشورشد.
سخنگوي وزارت خارجه چين در واکنش به نتيجه انتخابات گفت: «ما در انتظار همکاري با دولت جديد هستيم.» اما اشارهاي به نام آقاي ترامپ نکرده است.
واکنش ايران
بهرام قاسمي، سخنگوي وزارت خارجه ايران درواکنش به اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوري آمريکا گفته است: «آن چه براي ايران و مردم مهم، قابل اعتنا و ملاک در ارزيابي آنها خواهد بود، عملکرد و سياستهاي اجرايي دولت آينده آمريکاست.»
بهروز کمالوندي، سخنگو و معاون امور بين ا لملل سازمان انرژي اتمي هم در مورد تاثير انتخابات رياست جمهوري آمريکا بر روند اجراي برجام گفت: «هر سناريو يا شرايطي پس از انتخابات آمريکا رخ دهد، ايران آمادگي تنظيم برنامههاي خود با آن سناريوها را دارد.» (بي بي سي)