صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

دوشنبه ۱۷ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

کنفرانس پاریس ‹می تواند نقطه عطفی› در مقابله با گرمایش باشد

کنفرانس پاریس ‹می تواند نقطه عطفی› در مقابله با گرمایش باشد

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا می گوید که کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در پاریس می تواند "نقطه عطفی" در تلاش های جهانی برای محدود کردن روند گرمایش باشد.

در این نشست مذاکره کنندگان از ۱۹۵ کشور جهان سعی خواهند کرد ظرف دو هفته به یک پیمان جهانی برای کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای و محدود کردن میزان افزایش متوسط دمای زمین به دو درجه سانتیگراد دست یابند.

رهبران ۱۴۷ کشور در این نشست موسوم به "سی او پی ۲۱" (COP21) سخنرانی دارند. آقای اوباما در نطق خود مذاکره کنندگان را به رسیدن به یک پیمان موثر ترغیب کرد زیرا به گفته او "چشمان نسل بعدی به ماست."

او به هیات های حاضر گفت: "تغییرات آب و هوایی می تواند بیش از هر چالش دیگری خطوط کلی قرن حاضر را تعریف کند. من شخصا اینجا آمده ام که بگویم ایالات متحده نه فقط این مشکل را تشخیص می دهد بلکه متعهد است کاری برای حل آن انجام دهد."

او افزود در سال های اخیر معلوم شده که اقتصاد جهانی علیرغم ثابت ماندن میزان تولید گازهای گلخانه ای رشد کرده و در نتیجه این استدلال که "رشد اقتصادی و محافظت از محیط زیست مغایرند" باطل شده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه هم در این کنفرانس سخنرانی کرد.

در جریان مذاکرات برای رسیدن به پیمان قبلی، پروتکل کیوتو، روسیه آخرین کشور صنعتی بود که آن را امضا کرد. آن پیمان در سال ۲۰۰۱ به اجرا گذاشته است.

آقای پوتین در سخنانی مشابه رئیس جمهور آمریکا گفت:‌ "نشان داده ایم که می توانیم از توسعه اقتصادی اطمینان حاصل کنیم درحالی که همزمان از محیط زیست هم مراقبت می کنیم."

شی جینپینگ رئیس جمهور چین گفت که او گفت‌وگوهای پاریس را نه یک نقطه عطف یا یک "خط پایان، بلکه یک نقطه شروع تازه می داند."

او گفت که تغییرات اقلیمی از مرزهای ملی فراتر می رود و "یک ماموریت مشترک برای کل بشریت است."(بی بی سی)