صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

شنبه ۱ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نزدیک به 800 میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج می‌برند

نزدیک به 800 میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج می‌برند

يک گزارش جديد نشان مي دهد که با وجود پيشرفت ها در مبارزه با گرسنگي، هنوز هم حدود 795 ميليون انسان از گرسنگي رنج مي برند. براساس اين گزارش، يک چهارم کودکان دچار سوء تغذي اند.  کميسيون اتحاديه اروپا هر سال يک شاخص جديد گرسنگي را به دست مي آورد و همين طور حکومت آلمان فدرال. شاخص گرسنگي جهان از سوي موسسه «کمک به گرسنگان جهان» در شهر بن آلمان تهيه مي شود. شاخص گرسنگي جهان به صورت منظم در کنفرانس هاي بين المللي و منطقه يي معرفي مي شوند. همچنان بسياري سازمان هاي غيردولتي (ان جي او) ها از اطلس شاخص گرسنگي در جهان استفاده مي کنند تا وضعيت گرسنگي در جهان را در چشمرس قرار دهند.

اطلس دنيا در مورد گرسنگي در سطح جهان يک بخش اصلي شاخص سالانه گرسنگي در جهان است که از چندين سال به اينسو از جانب موسسه آلماني کمک به گرسنگان جهان، موسسه تحقيقات بين المللي تغذي و سياست انکشافي (IFPRI )، و سازمان امدادي ايرلندي «کانسرن ورلد وايد» انتشار مي يابد.تمرکز گزارش امسال دقيقاً روي لکه هاي خاکستري رنگي است که به زبان اطلس گرسنگان جهان مناطقي خوانده مي شوند که در مورد آن ها «اطلاعات وجود ندارد». تقريباً همه کشورهايي که در حال حاضر مردم به دليل جنگ و منازعات از آنجاها در حال فرار اند، خاکستري رنگ شده است، زيرا از کشورهايي مانند سوريه و ليبيا ارقام قابل اعتماد در دسترس قرار ندارد.

خانم اندريا زونتاگ، کارشناس سياست غذايي در موسسه «کمک به گرسنگان جهان» به اين نظر است که البته مي شود حدس زد که در اين کشورها وضع تغذي از بسيار جدي تا وخيم خواهد بود. به طور مثال چنين طرز قضاوتي در مورد کشورهايي مانند جمهوري دموکراتيک کانگو، سودان و سودان جنوبي و يا سوماليا نيز اعتبار دارد. در اين کشورها امروز اکثراً نمي توان سخن از جنگ در مفهوم کلاسيک آن به ميان آورد.اندريا زونتاگ مي گويد: «علاوه بر اردوهاي ملي، شورشيان، دسته هاي شبه نظامي و دار و دسته هاي جنايتکار وجود دارند. البته اين جنگ ها به تناسب جنگ هاي قديمي در کل قربانيان کمتري مي گيرند، با اينهم مرز بين نقش پردازان نظامي و غير نظامي مغشوش است». (دويچه وله)