صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

هنگری پناهجویان را با بس به اتریش نقل می دهد

هنگری پناهجویان را با بس به اتریش  نقل می دهد

 پناهجویان در هنگری دوباره می توانند به راه خود به اتریش و آلمان ادامه بدهند. این تصمیمی است که در سطح رهبری این سه کشور اتخاذ شد. همین حالا حدود 2000 پناهجو به مرز اتریش رسیده اند.

پناهجویان در هنگری حالا نفس براحتی می کشند. صبح زود روز شنبه حدود 2000 پناهجو با ده ها بس به مرز اتریش رسیدند. اتریشی ها با کف زدن ها و لوحه های "خوش آمدید" و همچنان غذا از این پناهجویان استقبال کردند. اولین بس از شهر ژامبیک هنگری، در 33 کیلومتری بوداپست پایتخت آن کشور، به اتریش رسید. در این شهر صد ها پناهجو، که از بوداپست پای پیاده به سمت مرز اتریش راه افتاده بودند، در مسیر راه خود توقف کرده بودند. آنها نخست اعتماد نمی کردند، زیرا مقامات هنگری به روز پنجشنبه گذشته پناهجویان را به یک قطار سوار کرد که گویا به طرف سرحد می رود، اما این قطار بعداً در نزدیکی یک اردوگاه پناهجویان از سوی پولیس آن کشور متوقف ساخته شد. قرار بود پناهجویان بدون میل خود شان به آنجا برده شوند.

از آنجایی که این افراد ترس داشتند که باز هم به عوض مرز اتریش مبادا به اردوگاه پناهجویان در خود هنگری نقل داده شوند، از چندین بسی که در اختیار آنها قرار داشت نخست تنها یک بس را به گونۀ آزمایشی اجازۀ حرکت دادند. افزون برآن آنها شرط گذاشتند که خبرنگاران و فعالان حقوق بشر نیز با آنها همراه باشند. پس از آنکه آنها اطلاع یافتند که اولین بس آزمایشی به مرز اتریش رسید، ده بس دیگر نیز حرکت کردند. حکومت هنگری 100 بس مسافر بری را در اختیار قرار داده است. بیشتر این بس ها در ایستگاه قطار بوداپست برای این افراد توظیف شده بودند.

نخست هیچکسی باور نمی کرد که بس ها واقعاً به سمت مرز اتریش حرکت می کنند. یک سوریایی جوان گفت: "شاید این بازهم یک نیرنگ باشد تا ما را به اردوگاه پناهجویان ببرند". اما زمانی که بس ها راه افتادند، او و دو همراه اش نیز با سرعت به یکی از بس ها بالا شدند. بعض مجاری های که هنوز در نیمه شب در بیرون بودند، دست خود را با علامت وداع تکان می دادند. ظاهراً برخی از آنها از رفتن این بیگانگان خوشحال نبودند. با آنهم صحنه های وداع صمیمانه بین پناهجویان و مددرسانان داوطلب دیده می شد. (دویچه وله)