صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

نگرانی کمیسیون حقوق بشر ملل متحد از افزایش اعدام‌ها در ایران

نگرانی کمیسیون حقوق بشر ملل متحد از افزایش اعدام‌ها در ایران

یک پژوهشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد از افزایش اعدام‌ها در ایران در این اواخر ابراز تاسف کرده است. گزارش این پژوهشگر در هفته‌ای نشر می‌شود که یک زن به جرم قتل مردی اعدام گردید که ظاهراً در تلاش تجاوز جنسی بر او بود.

احمد شهید، گزارشگر حقوق بشر ملل متحد در ایران گفته است که در 15 ماه گذشته دست کم 850 تن در ایران اعدام شده اند.

این ارقام نشان می‌دهد که ظاهراً وضعیت در زمان دولت رئیس جمهور حسن روحانی بدتر شده است.احمد شهید از «موجی از اعدام‌ها» سخن گفته که براساس آن، ایران در تناسب با جمعیت‌اش بالاترین رقم اعدام‌ها را در سراسر جهان دارد. او روز دو شنبه در معرفی این گزارش به سازمان ملل متحد در نیویارک در مورد ماهیت جرایمی که برای آن‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران حکم اعدام صادر می‌شود، ابراز نگرانی کرد.

احمد شهید به خبرنگاران گفت سلسله جرایمی که مجازات آن‌ها در ایران حکم اعدام است «تکان‌دهنده» است. او به گونه مثال از واقعه‌ای نام برد که یک تن به دلیل اهدای کمک به یک سازمان خارجی اعدام گردیده است.گزارشگر حقوق بشر ملل متحد گفت: «از ماه جنوری سال گذشته تا حالا دست کم 852 تن به شمول هشت نوجوان اعدام شده اند».

او همچنان افزود: «من همچنان گسترش سلسلۀ جرایمی را ملاحظه کرده ام که مردم به دلیل ارتکاب آن‌ها اعدام می‌شوند، به شمول جرایم اقتصادی و در برخی موارد، فعالیت‌های واضح سیاسی». ریحانه جباری، زنی که به جرم قتل مردی اعدام گردید که ظاهراً در تلاش تجاوز جنسی بر او بود.مدت زمانی‌ای که این گزارش به وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته است، تقریبا دوره ریاست جمهوری حسن روحانی را در بر می‌گیرد.

رئیس جمهور روحانی به تاریخ سوم آگست 2013 قدرت را به دست گرفت. در سال 2011 رقم اعدام‌ها در ایران 687 مورد بود و در سال 2012 این ارقام به 580 مورد می‌رسید.هرچند گزارشگر ملل متحد حسن روحانی را در پیوند به افزایش اعدام‌ها متهم نکرده است و به این نکته اشاره کرده که رئیس جمهور باید تصمیم‌گیری نهایی در مسایل کلیدی را به آیت الله خامنه‌ای رهبر مذهبی ایران واگذار کند.

احمد شهید گفت: «من قضیه محکومیت او را در چندین فرصت با حکومت ایران در میان گذاشتم و در مورد مسایلی که مطرح کرده بودم، اساساً راجع به شفافیت محاکمه او، پاسخ رضایت بخش دریافت نکردم».(دویچه وله)