صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

سی‌و‌نهمین سالگرد جنگ داخلی لبنان و عبرتی که سوری‌ها نگرفتند

سی‌و‌نهمین سالگرد جنگ داخلی لبنان و عبرتی  که سوری‌ها نگرفتند

دیروز (یکشنبه) برابر بود با سی‌و‌نهمین سالگرد وقوع جنگ داخلی در لبنان؛ در حالی که کشور همسایه لبنان امروز شاهد جنگی به مراتب بدتر از جنگ داخلی لبنان است و تصاویر جنگ داخلی سوریه تداعی کننده سال‌های وحشت و ترسی است که لبنانی‌ها طی 15 سال با آن دست و پنجه نرم کردند، اما نکته جالب توجه این است که نه لبنانی‌ها از تجربه خود در این جنگ چیزی آموختند و نه همسایه‌هایشان عبرت گرفتند.

روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط در گزارشی به مناسبت سی‌ونهمین سالگرد جنگ داخلی لبنان نوشت: "شبکه‌های اجتماعی ظرف 24 ساعت گذشته مملوء از عکس‌های جنگ داخلی لبنان در سال‌های 1975 تا 1990 شده است. در این تصاویر زنان سیاه‌پوشی نشان داده شده که در خیابان‌ها بی‌هیچ هدفی فقط برای پیدا کردن سرپناهی امن می‌دوند، جنازه‌های کودکان میان خرابه‌های خانه‌ها در بیروت افتاده است و فرماندهان جنگ در پشت سنگرهای خود جنگ‌های خونین را رهبری می‌کنند. این‌ها صحنه‌هایی است که فعالان در اینترنت آن‌ها را با عکس‌هایی از حلب، حمص و ریف دمشق مقایسه می‌کنند تا این مساله را برای افکار عمومی کشورهای عربی و بین‌المللی یادآور شوند که آنچه 39 سال قبل لبنان با آن روبرو بود سوریه در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می‌کند و لبنانی‌ها نه از تجربه خود در این جنگ چیزی آموختند و نه همسایه‌هایشان عبرت گرفتند.

فعالان، عکس‌هایی را در پایگاه توییتر منتشر کردند که در مورد کودکان سوری بود که سه سال قبل در سوریه کشته شده بودند.

فعالان بر روی این عکس‌ها نوشتند "دیروز کودکان لبنان و امروز کودکان سوریه".

در جریان جنگ داخلی لبنان که در 13 آپریل 1975 آغاز شد و 15 سال به طول انجامید حدود 200 هزار شخص کشته، حدود یک میلیون تن مجروح، حدود 350 هزار تن آواره و 400 هزار تن مفقودالاثر شدند.

در جنگ تمام گروه‌های سیاسی لبنانی و همچنین گروه‌های فلسطینی و طرف‌های خارجی به ویژه سوریه و اسرائیل دست داشتند.

این در حالی است که سی‌ونهمین سالگرد جنگ داخلی در لبنان با مقدمه‌چینی‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری لبنان همزمان شده است که میشل عون، رهبر مسیحی فراکسیون تغییر و اصلاح و سمیر جعجع رهبر مسیحی حزب "نیروهای لبنانی" در آن مشارکت دارند که مهره‌های اصلی در جنگ داخلی لبنان به شمار می‌آیند.

در همین راستا، غاده رزق 48 ساله یکی از شهروندان لبنانی این سوال را مطرح کرد: چه منطقی در پشت این مساله قرار دارد که پس از گذشت 39 سال ما باید بین دو تن از رهبران جنگ یکی را انتخاب کنیم تا تصدی پست ریاست‌جمهوری را بر عهده بگیرد.