صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اوباما از تبادله پیام با رئیس جمهور ایران خبر داد

اوباما از تبادله پیام با رئیس جمهور ایران خبر داد

رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید که با رئیس‌جمهور جدید ایران، حسن روحانی، نامه‌هایی رد و بدل کرده‌ است. وی افزود، ایرانی‌ها می‌فهمند که اگر آمریکا به سوریه حمله نمی‌کند به این معنا نیست که به ایران هم حمله نخواهد کرد.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه (۱۵ سپتمبر/۲۴ سنبله) در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی برای نخستین بار تماس با حسن روحانی را تأیید کرد. وی گفت که ماجرای سلاح‌های شیمیایی سوریه نشان داد که رویکرد دیپلماتیک، در صورتی که با پشتوانه تهدید نظامی عمل کند، هم‌چنان می‌تواند تأثیرگذار باشد.رئیس‌جمهور آمریکا گفت که با حسن روحانی‌، رئیس‌جمهور ایران مکاتبه داشته است. وی هم‌زمان هشدار داد که خویشتنداری وی در رابطه با حمله نظامی به سوریه «تأثیری بر تهدید و فشار آمریکا در قبال بمب هسته‌ای ایران» ندارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه‌، اوباما در قبال این پرسش خبرنگار ای‌بی‌سی که آیا او تماسی با حسن روحانی داشته است گفت: «بله داشته‌ام. و او به من پاسخ داده است.» وی افزود: «ما گفت‌وگوی مستقیم نداشته‌ایم.»رئیس‌جمهور آمریکا تأیید کرد که تبادل پیام آن‌ها از طریق ارسال نامه بوده است.باراک اوباما در این مصاحبه با احتیاط تمام تلاش می‌کرد تمایزی قائل شود میان رویکرد آمریکا از یک سو در قبال سوریه و توقف موقت عملیات نظامی به دلیل توافقی که با روسیه بر سر خلع سلاح شیمیایی صورت گرفته‌، و از سوی دیگر نزدیکی به ایران در رابطه با مناقشه‌ی هسته‌ای که به مرحله‌ی حساسی رسیده است.اوباما گفت: «فکر می‌کنم ایرانی‌ها می‌فهمند که مناقشه هسته‌ای (با ایران) برای ما مسئله‌ای بسیار بزرگتر از مسئله‌ی سلاح‌‌های شیمیایی سوریه است.»

وی افزود: «یک ایران هسته‌ای، تهدیدی علیه اسرائیل است، و این امر با منافع کانونی ما اصطکاک بیشتری پیدا می‌کند.»از نظر رئیس‌جمهور آمریکا، «مسابقه تسلیحات هسته‌ای در منطقه، باعث بی‌ثباتی شدید خواهد شد».باراک اوباما تأکید کرد: «گمان من این است که ایرانی‌ها دریافته‌اند که این تصور نباید در آن‌ها ایجاد شود که اگر ما به سوریه حمله نکردیم، پس به ایران هم حمله نخواهیم کرد.»اوباما تصریح کرد که از سوی دیگر، درسی که از رویکرد در قبال سلاح‌شیمیایی سوریه می‌توان گرفت این است که «هنوز امکان حل این مسائل از طریق دیپلماتیک وجود دارد». (دویچه وله)