صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۱۰ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

اتحادیه اروپا پایان تحریم تسلیحاتی مخالفان سوریه را بررسی می کند

اتحادیه اروپا پایان تحریم تسلیحاتی مخالفان سوریه را بررسی می کند

وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است درخواست تسهیل تحریم ها علیه سوریه از سوی فرانسه و بریتانیا به منظور فراهم شدن امکان ارسال سلاح برای مخالفان مسلح آن کشور را بررسی کنند.

انتظار می رود ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا در نشستی در بروکسل در روز دوشنبه استدلال کند که شکل کنونی تحریم ها که تا پایان هفته منقضی خواهد شد دیگر موثر نیست.او خواهان اصلاح این تحریم هاست تا امکان ارسال سلاح برای نیروهای  میانه رو  در میان مخالفان فراهم شود.

با این حال چندین کشور اتحادیه اروپا با پایان تحریم تسلیحاتی کاملا مخالفند.

وزیر خارجه سوریه پیشتر تایید کرد که دولتش  در اصول  با شرکت در یک کنفرانس صلح بین المللی موافق است. آمریکا و روسیه امیدوارند که این کنفرانس ماه آینده در جنوا برگزار شود.

ولید معلم گفت که این  فرصت خوبی برای یک راه حل سیاسی  برای مناقشه این کشور است که به گفته سازمان ملل بیش از ۸۰ هزار کشته به جا گذاشته.

گروه های ائتلاف اصلی مخالفان هم اکنون درحال بحث درباره شرکت یا عدم شرکت در این کنفرانس هستند، اما سخنگویان آنها گفته اند که در صورت کناره گیری بشار اسد رئیس جمهوری سوریه چنین خواهند کرد.

آقای هیگ استدلال کرده است که برداشتن بخشی از تحریم های تسلیحاتی مکمل و نه به ضرر فرآیند صلح است زیرا دست مخالفان را در مذاکرات با بشار اسد تقویت می کند.

او هفته قبل به نمایندگان پارلمان بریتانیا گفت که تسلیحات باید فقط  تحت شرایط به دقت کنترل شده  و به شرط تعهدات روشن مخالفان عرضه شود.

او گفت:  ما باید روشن کنیم که اگر رژیم به طور جدی در کنفرانس جنوا مذاکره نکند، هیچ گزینه ای مردود نیست. ما باید به جای قبول مسیر فعلی افراط گرایی و آدم کشی، همه راه های تقویت میانه روها و نجات جان مردم را با دیدی باز بررسی کنیم.

آقای هیگ و لوران فابیوس همتای فرانسوی اش سایر دولت های اروپایی را برای اصلاح متن قانون تحریم ها برای ارسال سلاح به ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و مخالف سوریه یا ارائه کمک بیشتر به این ائتلاف ترغیب خواهند کرد.

یک امکان دیگر این است که تحریم فعلی که نیمه شب ۳۱ می منقضی خواهد شد بدون افزودن متممی فقط برای مدتی کوتاه تمدید شود تا معلوم شود کنفرانس جنوا موفق خواهد بود یا نه.

خبرنگار بی بی سی در بروکسل می گوید که اتفاق آرا ضروری است اما چندین کشور از جمله اتریش، جمهوری چک، هالند، فنلاند و سویدن با طرح بریتانیا و فرانسه مخالفند.

یک منبع آگاه در دولت اتریش به خبرنگار بی بی سی گفت که دادن اجازه ارسال سلاح های مرگبار به یک ناحیه جنگی سیاست اتحادیه اروپا را برعکس خواهد کرد.

بسیاری کشورها همچنین نگرانند که دادن تجهیزات ضدهوایی و ضدتانک به مخالفانی که  میانه رو  تلقی می شوند ممکن است باعث افتادن این سلاح ها به دست پیکارجویان تندروی اسلامگرا از جمله اعضای گروه جبهه نصرت شود که به القاعده اعلام وفاداری کرده است.

فقدان یک ساختار فرماندهی مرکزی و ادعاهای نقض حقوق بشر توسط مخالفان نیز مایه نگرانی است.

خبرنگار بی بی سی می گوید که علیرغم حمایت جان کری وزیر خارجه آمریکا از طرح فرانسه و بریتانیا، دستیابی به یک توافق ممکن است عملی نباشد.(بی بی سی)