صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

پرویز مشرف از نامزدی در انتخابات پارلمانی پاکستان محروم شد

پرویز مشرف از نامزدی در انتخابات پارلمانی پاکستان محروم شد

رئیس جمهوری سابق پاکستان اجازه رقابت در مبارزات انتخابات پارلمانی این کشور را ندارد. روز سه شنبه، ٢٧ حمل (١٦ آپریل)، سخنگوی پرویز مشرف، رئیس جمهوری سابق و رهبر حزب مسلم لیگ سراسری پاکستان اعلام کرد که براساس حکم دادگاه، آقای مشرف از حق نامزدی در انتخابات پارلمانی حوزه انتخابیه چترال در شمال غرب پاکستان هم محروم شده است.

سخنگوی آقای مشرف گفته است که با مراجعه به دیوان عالی پاکستان، علیه این رای درخواست تجدید نظر خواهد کرد.

پیشتر، آقای مشرف درخواست نامزدی نمایندگی پارلمان فدرال در انتخابات ماه می را به مراجع ثبت نام در چهار حوزه انتخاباتی تسلیم کرده بود که با اعتراض سایر نامزدهای انتخاباتی در این حوزه ها مواجه شد.

آنان پرویز مشرف را به نقض قانونی اساسی و اقدام غیرقانونی در اخراج قضات دیوان عالی متهم کردند و خواستار جلوگیری از نامزدی او در انتخابات شدند.

در روزهای گذشته، مراجع رسیدگی به شکایات انتخاباتی در سه حوزه، پرویز مشرف را فاقد صلاحیت نمایندگی پارلمان تشخیص دادند و از حق نامزدی در انتخابات محروم کردند.

با اینهمه، او اجازه حضور در رقابت های انتخاباتی حوزه انتخابیه دور افتاده چترال را یافته بود که با رای روز سه شنبه، این فرصت نیز از او سلب شده است.

در اکتبر سال ١٩٩٩، جنرال پرویز مشرف، رئیس وقت ستاد نیروی زمینی ارتش پاکستان، نواز شریف، صدراعظم وقت، را سرنگون کرد و خود، با حفظ سمت نظامی، در مقام «رئیس اجرایی» پاکستان، اداره امور اجرایی این کشور را به مدت سه سال در دست گرفت.

در سال ٢٠٠٢، جنرال مشرف به حکم دیوان عالی پاکستان، انتخابات پارلمانی را در این کشور برگزار کرد و طرفداران او توانستند اکثریت قابل توجهی را در پارلمان های فدرال و ایالتی به دست آورند. طبق قانون اساسی پاکستان، پارلمان این کشور جنرال مشرف را به ریاست جمهوری برگزید و او تا سال ٢٠٠٨ این سمت را در اختیار داشت هر چند کوتاه مدتی پیش از کناره گیری از این مقام، از سمت نظامی خود استعفا داده بود.

پرویز مشرف پس از کناره گیری از قدرت، پاکستان را ترک کرد در حالیکه در داخل پاکستان، با اتهامات سیاسی از جمله نقض قانون اساسی و اخراج قضات دیوان عالی مواجه بود.

وی ماه میلادی گذشته به پاکستان بازگشت و اعلام کرد که در نظر دارد فعالیت های سیاسی خود را در داخل این کشور از سر بگیرد در حالیکه گروه طالبان پاکستانی او را به مرگ تهدید کرده بود.

پرویز مشرف در سال ٢٠١٠ و هنگامی که در خارج به سر می برد، حزب مسلم لیگ سراسری پاکستان را تشکیل داد.(بی بی سی)