صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

جمعه ۳۱ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

وقوع انفجار مرگبار در پایتخت لبنان

وقوع انفجار مرگبار در پایتخت لبنان

وقوع انفجار در پایتخت لبنان تعدادی کشته و زخمی برجای گذاشته است.

روز جمعه، (١٩ اکتوبر)، انفجار شدیدی در میدان ساسین، محله عمدتا مسیحی نشین اشرفیه بیروت روی داد که براساس گزارش های اولیه، به کشته شدن دست کم هشت نفر و زخمی شدن تعداد دیگری منجر شده است.

برخی گزارش ها حاکی از آن است که عامل این انفجار یک موتر بمب گذاری شده بوده است اما منابع رسمی هنوز در این مورد اظهار نظری نکرده اند.

به گفته شاهدان عینی، صدای این انفجار از فاصله چند کیلومتری شنیده شد و دود غلیظی نیز از محل حادثه به آسمان برخاست.

تصاویر تلویزیونی از محل ساختمان هایی را نشان می دهد که به شدت آسیب دیده و ماموران در تلاش برای نجات زخمی های احتمالی این انفجار هستند.

تعدادی موتر پارک شده در اطراف این محل نیز منهدم شده یا آسیب شدید دیده اند.ماموران انتظامی مسیرهای منتهی به میدان ساسین را به روی رفت و آمد بسته اند در حالیکه بستگان سراسیمه ساکنان محل در صدد خبرگیری از خویشاوندان خود هستند.
هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این انفجار را برعهده نگرفته و مشخص نیست که آیا هدف بمب گذاران فرد یا گروه خاصی بوده است. با اینهمه، این انفجار باعث نگرانی در مورد ارتباط احتمالی آن با حوادث سوریه شده است.

مخالفان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه عمدتا از مسلمانان سنی آن کشور هستند در حالیکه اکثر مناصب عمده سیاسی، نظامی و اقتصادی سوریه در اختیار پیروان آئین علوی این کشور قرار دارد. حکومت سوریه همچنین از حمایت جنبش حزب الله لبنان، یک گروه سیاسی و شبه نظامی شیعه وابسته به ایران، برخوردار است.در ماه های اخیر، درگیری هایی بین گروه های مسلح سنی و علوی در لبنان گزارش شده و به نگرانی در مورد گسترش درگیری فرقه ای سوریه به این کشور دامن زده است به خصوص اینکه جنگ داخلی سوریه باعث پناهندگی چند هزار شهروند آن کشور به لبنان هم شده است.

جمعیت لبنان از پیروان ادیان و مذاهب مختلف، به خصوص مسیحیان مارونی و مسلمانان شیعه و سنی تشکیل یافته در حالیکه هرکدام به طور سنتی از حمایت احزاب و گروه های مختلف سیاسی و شبه نظامی برخورداربوده است.اختلاف قومی و مذهبی لبنان در سال ١٩٧٥ به بروز جنگ داخلی منجر شد که تا سال ١٩٩٠ ادامه یافت. تلفات جنگ داخلی لبنان را تا یکصد و بیست هزار نفر تخمین زده اند.(بی بی سی)