صاحب امتیاز: محمد رضا هویدا

مدیر مسوول: محمد هدایت

سر دبیر: حفیظ الله زکی

پنجشنبه ۹ حمل ۱۴۰۳

دانلود صفحات امروز روزنامه: 1 2 3 4 5 6 7 8

با بیش از 250 کشته عملیات امداد و نجات در مناطق زلزله‌زده ایران پایان یافت

با بیش از 250 کشته عملیات امداد و نجات در مناطق زلزله‌زده ایران پایان یافت

براساس گزارش‌ها، تعداد تلفات دو زمین‌لرزه‌ای که دیروز در ولایت آذربایجان شرقی ایران رخ داد، به بیش از ۲۵۰ نفر رسیده است. به گزارش رسانه‌های ایران، حسن قدمی، رئیس سازمان مدیریت بحران وزارت داخله ایران روز یکشنبه، ۲۲ اسد، گفت که آخرین آمار کشته‌شدگان این دو زمین‌لرزه به ۲۵۰ نفر و تعداد زخمی‌ها به بیش از دو هزار نفر رسیده است.

او با اعلام این که عملیات امداد و نجات به پایان رسیده است، گفت که به ۱۱۰ روستای منطقه خسارت وارد شده است.

مصطفی محمد نجار، وزیر داخله ایران که صبح روز یکشنبه، ۲۲ اسد برای بررسی وضعیت از نزدیک به منطقه زلزله‌زده رفته است، به خبرگزاری فارس گفت که با همکاری نهادهای مختلف سعی می‌شود کمبودهای منطقه به سرعت برطرف و امدادرسانی به آسیب دیدگان تسریع شود.

او فاصله جغرافیایی زیاد مناطق آسیب‌دیده را مشکل اصلی امدادرسانی اعلام کرد و گفت: بهترین نقش امدادی را در دقایق اولیه وقوع حادثه مردم انجام داده‌اند.

او گفت: تیم‌های امدادی هم به همراه اعضای ستاد بحران برای اشراف به موضوع در منطقه حضور دارند.

پیش از این گزارش شده بود که به دلیل تاریک شدن هوا در مناطق زلزله‌زده، عملیات امداد و جستجو برای یافتن افرادی که احتمالا زیر آوار مانده‌اند، دشوار شده است.

دو زمین‌لرزه شدید عصر روز شنبه، ۲۱ اسد، حوالی شهرهای اهر و ورزقان در ولایت آذربایجان شرقی ایران را لرزاند.

شدت این زمین لرزه‌ها به حدی بود که تکان‌های ناشی از آن در دیگر شهرهای شمال غرب ایران از جمله ارومیه، مراغه و اردبیل احساس شد. ساکنان شهرهای رشت و انزلی نیز لرزش زمین را احساس کرده‌اند. محمد حسن‌نژاد، از نمایندگان ولایت آذربایجان شرقی در مجلس ایران به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که در صورت سرعت نیافتن عملیات امدادرسانی تلفات افزایش خواهد یافت.

او گفت که هنوز گروه‌های امداد به بسیاری از روستاها مراجعه نکرده‌اند و چون جاده‌ها بسته است، دسترسی به این روستاها تنها از مسیر هوایی امکان‌پذیر است.

او اضافه کرد: مناطق اطراف اهر، هریس و ورزقان فاقد شفاخانه است و مجروحان برای اعزام به شفاخانه تبریز باید چندین ساعت در مسیر باشند.

غلامرضا معصومی، رئیس اورژانس کشور هم به خبرگزاری فارس گفته است که تمام شفاخانه‌های ولایت‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل برای پذیرش مصدومان این زلزله‌ها در حالت آماده‌باش هستند.

محمود مظفر، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران هم با اشاره به پایان عملیات جستجو در مناطق زلزله‌زده، از توزیع چادر و پتو بین آسیب‌دیدگان خبر داده است. او گفت که ۹۲ تیم امداد شامل ۸۶۳ امدادگر در منطقه حضور دارند.(بی بی سی)

با این حال، خبرگزاری مهر در گزارشی از وضعیت شهر ورزقان نوشته است که مشکلات کمبود امکانات غذایی و دارویی وجود دارد.

بنا بر این گزارش، نیروهای امدادی وارد این شهر شده‌اند، ولی برق شهر قطع است، پمپ بنزین به حالت تعطیل درآمده و درمانگاه شهر تنها با دو پزشک عمومی مشغول به کار است.

نماینده ورزقان هم در جمع خبرنگاران از کمبود تدارکات برای کمک به زلزله‌زدگان این منطقه خبر داده و گفته است که از کمک‌های مردمی نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

او اضافه کرد: در حال حاضر به توزیع بیشتر چادر، پتو و مواد غذایی در ورزقان نیاز داریم. (بی بی سی)